פחמימה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

22/10/2014 | 19:48 | מאת: רוית

האם ניתן להשמין אם ממירים פחמימה פשוטה במורכבת למרות שההמרה תהייה אותן הקלוריות בדיוק בגלל אחוזי השומן הגבוהים יותר הפחמימה המורכבת?

23/10/2014 | 09:11 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כשמדברים על פחמימות מורכבות או פשוטות מדברים על ההרכב שלהם ודרך העיכול שלהם בגוף. בגדול לפחמימה מורכבת לוקח יותר זמן להתעכל מאשר לפחמימה פשוטה. אין לזה קשר לדיאטה. אבל את מתכוונת בפחמימות מורכבות לסוגי מאכלים ובפחמימות פשוטות לממתקים, אז ברור שיש הבדל בינהם. לא רק בגלל סוג הפחמימה אלה בגלל המרכיבים האחרים ואז יכולה להיותה השפעה גם אם כמות הקלוריות זהה. את יכולה למצוא איזון אם תאכלי גם פחמימות מורכבות וגם פחמימות פשוטות. לא צריך לאכול רק את המורכבות או רק את הפשוטות.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה