לא מרזה בדיאטה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

17/10/2014 | 08:39 | מאת: אורה

שלום בשלוש וחצי השנים האחרונות עליתי מ64 ק''ג ל- 80 ק''ג (גובה שלי 1.63 מ') בזמן הזה סבלתי פעמיים מפריצת דיסק, מחוסר איזון בבלוטת התריס (מעל שנתיים כבר מאוזנת עם תחליף אלטרוקסין), דלקת ריאות והתפרצות מוזרה של אלרגיה ששלחה אותי למיון (אני עם אפי פן כי לא גילו למה האלרגיה) פשוט כל הגוף יצא מאיזון. מאז ומתמיד לא הייתי אכלנית גדולה ואוהבת אוכל בריא (ברוקולי המנה המועדפת עלי למשל). הייתי אצל תזונאית של קופ''ח ורשמתי במשך שבועיים כל ביס שנכנס לפה והיא נותרה מבולבלת. לא היה מה להוריד או לשנות. לא הגעתי בכלל למכסת הקלוריות שמתאימה לי. מה עושים? תודה

19/10/2014 | 11:39 | מאת: לילי רוזן

אני מבינה מדברייך שהחלמת, את בריאה, ואת יכולה להתרכז בשיקום תזונתי של הגוף. נשמע שזה לא בלתי אפשרי. גורמים רבים משפיעים על האיזון התזונתי ועל מנת לבנות תוכנית לשיקום תזונתי יש לקחת בחשבון מכלול הגורמים התזונתיים וההתנהגותיים, לא רק קלוריות! יתכן מאד שזה שאת לא יורדת במשקל קשור לכך שאת אוכלת מעט מדי ויכול להיות קשור לגורמים אחרים. בכל מקרה נדרשת הערכה מסודרת והתמדה בתוכנית מותאמת אישית לאורך זמן.

21/10/2014 | 16:07 | מאת: אורה

יש לך המלצה איך להתחיל, כלומר איזה כיוון? מס' ארוחות ביום? להתמקד בויטמינים מסוימים?

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה