שמירה על משקל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

18/10/2014 | 21:40 | מאת: יעל

שלום רב אני בת 41, גובה 158, משקל 66. בשנה האחרונה הפחתתי 36 קילו במשקל בתזונה מאוזנת. לחם קל, גבינות רזות, המון ירקות כולל מרקי ירקות שממלאים אותי , חזה עוף, קצת אגוזי מלך, אבוקדו, כמובן אוכל לא מטוגן, ללא עוגיות (רק כמה פתי בר קטנים ביום ולפעמים שוקולד 100 קלוריות של עלית). כל חיי הייתי שמנה. וכמובן דיאטות רבות והשמנה כפולה אחריהן. מצד אחד מרגישה שהיום אני מבינה מה צריך לאכול ומה לא.. אך אני בפחד מתמיד מהשמנה , אפילו של קילו. אני אוהבת לאכול ! אך משתדלת לאכול מוצרים רזים בלבד. לא אוכלת עוגות (רק טועמת ביס שניים לפעמים) לא אוכלת שניצל או כל מאכל מטוגן או טבול בשמן... במבות וכו' למרות שמאוד מתחשק לי .. אני מרגישה רעבה הרבה פעמים . ואז חורגת ואוכלת עוד כמה כפות גבינה עם פתית או פריכיות או פרי נוסף או שתי פרוסות לחם קל עם כפית ריבה, כדי לא לישון רעבה, וחוששת להשמין מזה. אני הולכת שעה פעמיים בשבוע, ומשתדלת ללכת ברגל במקום אוטובוס, עולה במדרגות ולא במעלית וכו'. האם החששות שלי מהשמנה מוצדקות? אני צריכה להבין מה יגרום לי להשמין כדי להפחית את החשש התמידי הזה. האם חריגה מהתפריט על ידי מאכלים רזים כמו גבינות רזות, פרי, מעדן 0 אחוז או יוגורט 1.5 , לחם קל וכו' יגרמו לי לעלייה במשקל? אשמח לשמוע את דעתך והמלצותיכן. תודה יעל.

21/10/2014 | 10:09 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

יעל יקרה, אין ספק שעשית כאן הרבה עבודה, והתוצאה מדברת בשם עצמה. לא כתבת בכמה זמן רזית 36 ק"ג, אבל עכשיו צריך לחשוב קדימה, ולראות איך את יכולה לשמור על ההישג הזה. אני מניחה שחלק מהפחד שלך להשמין בחזרה קשור לנסיונות הקודמים שלך לרזות, וגם בהבנה שלך ( שעליה ארחיב) שאת צריכה להמנע מהרבה מאכלים מצד אחד, ולשמור על עצמך לא לאכול יותר מדי מצד שני. ואיך עושים את זה כשמרגישים רעב? האם יש אוכל שיכול לתת לך תחושה של שובע? וזאת הנקודה החשובה.כדי לשמור על ההשיגים ,כדאי ללמוד לשבוע מאוכל, ולא לפחד מההרגשה של השובע. וכדי לשבוע את צריכה ללמוד לאכול מאכלים אחרים, שלא הרשית לעצמך לאכול בזמן הירידה במשקל. הירידה במשקל נגמרה, ואיתה השמחה על כל ק"ג שיורד. וכדי לא לפחד מעלייה במשקל, וללמוד לשלוט באכילה במשקל החדש, יש לך עוד דרך לעשות. על בסיס מה שעשית, התפריט המוגבל, צריך לבנות "אכילה". אולי תמיד יהיו מאכלים שלא תרשי לעצמך, בגלל הפחד לעלות במשקל, אבל אין שום סיבה, להשאר צמודה לסוג של תפריט שמשאיר אותך רעבה. כי רעב צריך להשביע. את יכולה ללמוד לסמוך על השובע שלך, אבל לאט לאט. ועם הדרכה. את צריכה ללמוד איך הגוף שלך מגיב, ואיך את באמת רוצה וצריכה לאכול. ככל שתקדימי לפנות לייעוץ, הסיכוי שלך לשמור על ההישג שלך , גדול יותר. אני יודעת שהמחשבה על שינוי האכילה מפחידה, אבל כל זמן שאת אוכלת או לא אוכלת מפחד להשמין, ולא מרצון לשבוע, לא תוכלי לסמוך על כך שהמשקל שלך יישאר יציב. אנא ממך, תפני לייעוץ כדי ללמוד איך לשמור על המשקל שירדת, ולהקנות לעצמך הרגלי תזונה, שישביעו אותך, יספקו אותך, ויתנו לך את הבטחון לאכול ולשמור על המשקל.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה