מוצרי חלב

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

01/10/2014 | 22:20 | מאת: מישהי שמתמודדת

היי, אני מאוד מצדדת בגישה שהפורום הזה דוגל בה.. אני בת 21 ומגיל 15 (אז התחיל חיידק הדיאטות), נאלצתי להתמודד עם עליות וירידות חדות במשקל. ובכל זאת האסימון נפל בשלב מסוים, התחלתי לקרוא הסברים על כמה דיאטות הרסניות לגוף, ואני עושה מאמצים לסגל לעצמי אכילה בריאה שמתאימה לצורכי הגוף. בכל אופן, לאחרונה המודעות לטבעונות עלתה מאוד והעניין תפס אותי מהבחינה ההיגיונית(העניין המוסרי לא רלוונטי לפורום)- כלומר, איך היגיוני שטוב לאדם לצרוך מוצרי חלב שמבוססים על חלב פרה, והרי חלב פרה מיועד לעגל בשלבי ההתפתחות הראשונים שלו. איך יכול להיות בריא לאדם לצורך מוצרים שמבוססים על חלב פרה? אני יודעת שמדובר בקוצנזוס אבל ההיגיון הבריא מתנגש לחלוטין.. מאז שנחשפתי לעניין יש לי רגשות אשם בכל פעם שאני אוכלת מוצר חלב, אני מרגישה שאני עושה לגוף שלי עוול. מה דעתך?

02/10/2014 | 08:32 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אם השאלה היא תזונתית, אז מוצרי חלב מאד טובים לנו. הם מקור טוב לסידן, חלבון ושומן. ויש בחלב ויטמינים ומינרלים שאנחנו זקוקים להם. ואם כבר מדברים על סידן, די קשה לקבל את הכמות הדרושה לנו ממקורות אחרים. זה לא אומר שאי אפשר להגיע לכמות סידן יומית ממקורות אחרים, אבל כמות המזון לקבלת סידן ממקור מזון אחר תהיה גדולה. את מדברת על תחושת אישיות ורגשיות, שאין להם כל קשר לחלב עצמו. היות ומגיל צעיר את עסוקה בדיאטות, תשאלי את עצמך אם באמת מדובר בקושי רגשי או עוד דרך להימנע מאכילת מוצרים מסוימים כדי להיות ב"דיאטה". ההיגיון התזונתי הוא בעד מוצרי חלב.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה