תזונה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

02/09/2014 | 13:31 | מאת: שלומי

שלום,שאלה בסיסית בתזונה- אם יש מעדן אפס אחוז שומן ששווה 60 קלוריות,ויש מעדן ששווה 120 קלוריות עם 2 אחוזי שומן, אם אוכלים שני מעדני אפס אחוז שהם ביחד 120 קלוריות ,האם זה שווה בדיוק אותו הדבר מבחינת התזונה למעדן אחד השווה 120 קלוריות עם שני אחוזי השומן?

03/09/2014 | 15:36 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

שיש בהם 0 אחוז שומן, אתה לא מקבל את הערך התזונתי המלא. כשאתה בוחר מעדן, מעבר לטעם אתה בוחר מוצר חלב. במוצרי חלב יש באופן טבעי שומן, ויטמינים. ברגע שבחרת מעדן 0 אחוז שומן, החלטת לא לספוג את הויטמינים שבאים עם מוצרי החלב, שכן הויטמנים במוצרי החלב מסיסים רק בשומן. דבר נוסף, גם אם הערך הקלורי של שני מעדני 0 אחוז זהים למעדן אחד עם שומן, אתה מפסיד את השומן שייתן לך שובע. כך שלדעתי בבחירת מוצרי 0 אחוז אתה מפסיד פעמיים. גם את הערך התזונתי של המעדן, וגם את האפשרות לשבוע עם נפח יותר קטן של אוכל. כשאוכלים 0 אחוז, חושבים שאפשר לאכול יותר.... (בגלל הקלוריות) מה שמלמד אותך לצרוך כמות יותר גדולה שלא ללא צורך. וזה משבש את היכולת לזהות את השובע ולעצור בזמן.

01/10/2014 | 22:15 | מאת: מישהי שמתמודדת

לאחרונה המודעות לטבעונות עלתה מאוד והעניין תפס אותי מהבחינה ההיגיונית(העניין המוסרי לא רלוונטי לפורום)- כלומר, איך היגיוני שטוב לאדם לצרוך מוצרי חלב שמבוססים על חלב פרה, והרי חלב פרה מיועד לעגל בשלבי ההתפתחות הראשונים שלו. איך יכול להיות בריא לאדם לצורך מוצרים שמבוססים על חלב פרה? אני יודעת שמדובר בקוצנזוס אבל ההיגיון הבריא מתנגש לחלוטין.. אשמח לתשובתך

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה