דיאטה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

12/08/2014 | 17:31 | מאת: גילה

שלום רב, האם את מאמינה בשיטה של חלק מהדיאטניות שמרכיבות תפריט ויש "ארוחה מותרת" פעם בשבוע...שזה לאכול פיצה המבורגר וכו, פעם בשבוע?

13/08/2014 | 10:00 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה, שעודף משקל נוצר מאכילת יתר, זה אומר שאנחנו לא מקשיבים לשובע. הגוף שלנו נותן לנו תחושה מאד ברורה שהוא רעב וצריך אוכל. ואז בזמן האכילה, הגוף שלנו נותן לנו תחושה מאד ברורה בבטן, של שובע. כדי לרדת במשקל, צריך ללמוד להקשיב לסימנים האלה. נולדנו איתם. יש הרבה אנשים שלא מתייחסים לרעב ולשובע, אלא אוכלים מכל מיני סיבות כמו: הגיע שעת צהריים, אח"כ לא יהיה לי זמן, מדלגים על ארוחות כי יש בערב מסיבה ועוד כל מיני התנהגויות שמקשות להקשיב לרעב לשובע. אם נאכל כשנהיה רעבים, ונעצור כשנהיה שבעים, המשקל העודף ירד לאט ובהתמדה. מצד שני, אנחנו לא רובוטים , ותמיד יהיו ארוחות טעימות שיגרמו לנו לאכול קצת מעבר, אבל זה לא מה שגורם לעודף משקל. אין אוכל אסור, אין אוכל מותר. יש אוכל טעים ומשביע. ואם לא נאכל את מה שאנחנו אוהבים, לא נרגיש מסופקים וגם לא נרגיש שובע. לא קרה לך שרצית שוקולד ,ובמקום אכלת גזר ,ומצאת את עצמך אוכלת עוד פריכית ועוד גזר וכו' עד שבסוף הבנת שאם היית אוכלת את השוקולד מלכתחילה, היית אוכלת פחות כמותית וקלורית מכל מה שנשנשת?

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה