המשך-תפריט

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

29/07/2014 | 10:43 | מאת: שירלי

הי נדיה, כתבתי לך את הפתפריט שלי לפני זמן לא רב והגבתי שהוא תפריט של הרעבה והוא לא טוב לי... רציתי לשאול-א-יש בו 1200 קלוריות...זה לא כמות מספקת להורדה במשקל? ב-זהו תפריט שדיאטנית קלינית נתנה לי לפני כשנתיים...עדיין יכול להיות שהוא לא מתאים לי ושהיא טעתה?

29/07/2014 | 15:01 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אני יכולה להגיב רק למה שאת כתבת. ובמה שאת כתבת, אין 1200 קלוריות, וגם אם היה, לדעתי זה לא מספיק. יש הרבה גישות שונות בתזונה. בגישה של שיווי משקל, אם יש תפריט, הוא צריך להתאים לאורח החיים שלך. ולא הפוך. ומדברייך , לא נשמע שהתפריט שכתבת מתאים לאורח החיים שלך או לצרכים שלך. אני לא מסתכלת על קלוריות כדי לעזור לאנשים לרדת במשקל, כי אין להם משמעות התנהגותית. ספירות קלוריות לא מקדמת , לדעתי, תזונה טובה, ולא מקדמת שינויים התנהגותיים שיחזיקו לאורך זמן. אבל זו דעתי. ועוד שאלה, כמה את שוקלת וכמה את רוצה לרדת?

29/07/2014 | 19:17 | מאת: שירלי

שוקלת 61.3 ירדתי כבר 12 קילו....הבעיה שהמשקל נתקע כבר שבועיים למרות שאני אוכלת כמו שאכלתי כשירדתי..

13/08/2014 | 09:53 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

את ירדת יותר מ10% ממשקל הגוף שלך. במצב כזה, הגוף עושה הערכה פיזולוגית למה שקורה. את צריכה להבין, שפיזיולוגית ירידה במשקל היא מצב של לחץ ותעוקה לגוף, למרות שאת חושבת אחרת. ולכן יכול להיות שאת תהיי "תקועה" במשקל, יותר נמוך, אפילו כמה חדשים. אני לא יודעת אם את צריכה לרדת במשקל, או צריכה לרדת עוד במשקל, אבל אם כן, אל תעשי שינויים עכשיו והיזהרי מלהוריד אוכל. את צריכה לתת לגוף להגיב בזמן שלו. תנסי להינות ממה שכבר השגת כדי לא לאבד את זה. ואם יש עוד מקום לירידה במשקל, הגוף כבר ייעשה את העבודה. אבל בקצב שלו.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה