כמויות אוכל ושובע

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

09/08/2014 | 12:41 | מאת: מיה

היי לפני ארבע שנים עברתי לתזונה טבעית (90% בערך מהתפריט מאד בריא ומעט מאד אוכל מעובד/דברי חלב) והצלחתי לרזות ולשמור אבל לא באמת הגעתי לגוף שאני רוצה. לאחרונה הורדתי מהתפריט מוצרי חיטה מלאה ובאמת זה גם עזר לי לרזות עוד קצת ביחוד להוריד נפיחות מהבטן (אני משתמשת בקמחים ללא גלוטן עשירים בסיבים) אבל אני מרגישה שאני אוכלת מאד בריא אבל יש לי בעיית אכילה ריגשית אני יכולה כל היום להתעסק עם מה אכלתי? מה לבשל? והחלטתי לאכול מהיום רק שאני באמת רעבה ולא להעמיס כמויות של אוכל אפילו לא קערה גדולה של סלט לדוגמא גם שאני כבר שבעה. אילו עצות את יכולה לתת לי? אוכל שאהיה רעבה עד שאשבע? תודה

10/08/2014 | 09:59 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

נראה לי שאת עושה את כל העבודה ולא זקוקה לעיצות. אני קצת מוטרדת ממגוון המאכלים שאת מורידה, ויכול להיות שזו הסיבה שאת עסוקה במה לאכול ולבשל כל היום? מצד שני, יכול להיות שהשינוי עדיין לא לגמרי הופנם, ולכן את עסוקה בכך. או שמדובר בפחד לעלות חזרה במשקל? אני מקווה שאת באמת אוכלת את מה שטעים לך. איפה את יכולה להתקל בקושי? כשאת מפנה את האוכל שאת אוכלת מסיבות רגשיות ,את תמצאי את עצמך חשה תחושות לא נעימות ו/או לא מוכרות כמו: עצב, כעס, עצבנות ועוד. כל אותם רגשות שלא נתת להם "לצאת" והשתמשת באוכל כדי "להעביר" אותם. גם לך וגם לסביבתך זה יהיה "משונה". אבל זה חלק מהדרך לשחרר את האכילה הרגשית, לתת לעצמך להרגיש את כל קשת הרגשות שהדחקת עם האוכל. יכול להיות שתרגישי ב"דכאון" או בדכדוך, כי לעזוב אוכל , גם אם זה מהסיבות הנכונות זה לא פשוט. אם תראי שמאד קשה לך רגשית, תפני לטיפול שיעזור לך למצוא את הדרך לבטא ולהיות עם התחושות והרגשות השונים מבלי לחזור לאכילה. התחושות האלה הן נורמליות ולא צריך להבהל מהם, אבל לפעמים צריך עזרה. כי אחרי שנים של אכילה רגשית, לא תמיד יהיו לך את הכלים הנחוצים להיות מי שאת, בלי האכילה. שיהיה בהצלחה!

10/08/2014 | 20:34 | מאת: מיה

תודה רבה על התגובה... היום הקשבתי לגופי ואכלתי רק שהייתי זקוקה לאוכל ומרגישה רעב. בבוקר אכלתי קרקר בריא וקפה, אחרי שעה מאפינס שעשוי משיבולת שועל, קמח אורז מלא ופירות ללא סוכר. אחרי כמה שעות בשעה שלוש שהרגשתי רעב אכלתי קינוא עם סלט וטחינה. עכשיו שמונה וחצי ואני לא רעבה כלל, ייתכן ואלך לישון בלי אוכל. הפחד שאהיה לי חוסרים תזונתיים כי אם אני אוכלת רק שאני רעבה אני אוכלת יחסית מעט מכיוון שהאוכל שלי מלא סיבים ומשביע.. איך אדע מה נכון? האם ששבעים ממזונות בריאים זה אומר שהגוף מקבל הכל? דרך אגב אני באמת מאד אוהבת מזון כזה..לא אוכלת בכח בכלל. תודה רבה תודה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה