תזונה חשוב מאוד!

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

24/07/2014 | 21:55 | מאת: גיא

הי, רציתי לדעת לגבי הורדה במשקל-אם נניח בצד לרגע את העובדה שמאכלים שנחשבים פחמימות כמו אפונה אורז וכו עדיפים מבחינה בריאותית על שוקולדים ומתוקים אחרים למיניהם....אם מסתכלים רק מנקודת מבט של הורדה במשקל-האם בגלל שאחוזי השומן גבוהים יותר בממתקים הם יעכבו או יגרמו להפסקה בהורדה במשקל ,במידה ואני אוכל בדיוק אותן הקלוריות בפחמימה כמו לחם או אפונה אבל פשוט ממיר זאת במתוקים?

25/07/2014 | 09:33 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אם מתייחסים רק לקלוריות , אז 100 קלוריות של שוקולד שוות ל100 קלוריות אפונה.זה מתמטיקה. אם מתייחסים לערך התזונתי, אז הקלוריות לא שוות.בשוקולד יש פחמימות ושומן ובאפונה יש פחמימות וחלבון. שניהם סוג של אוכל. זה פיזיולוגיה. אז מי מהם טוב יותר לירידה במשקל? בתהליך ירידה במשקל חשוב לקבל את כל אבות המזון. פחמימות שומנים וחלבונים. ההתייחסות של הגוף לאוכל ,הוא לא רק לכמות הקלוריות אבל גם לערך התזונתי. לכן אי אפשר להפריד בינהם.אם בסיס התזונה טוב, אז תוספות של ממתקים לא ישנו את תהליך הירידה במשקל. אבל אם הממתקים "מחליפים" אוכל, אז לגוף לא יהיו את המרכיבים הבסיסיים שלו לעבודה , אבות המזון, והוא לא יוכל לשרוף אנרגיה באותה המידה. ולכן הירידה במשקל לא תהיה טובה באותה המידה. אפשר לאכול הכל כדי לרדת במשקל, גם אפונה וגם שוקולד. כשאוכלים רק ממתקים , לא שובעים. כשאוכלים את כל אבות המזון יש שובע. וכשאוכלים גם אבות מזון וגם ממתקים, אפשר גם להנות מהאוכל וגם לרדת במשקל. וכל זאת בתנאי ש: אוכלים כשרעבים ועוצרים כששבעים. הערך התזונתי של המזון (אבות המזון) "שווה" יותר מקלוריות. הקלוריות הם מדד חיצוני שלא נותנות לנו אינפורמציה שימושית לירידה במשקל. קלוריות לא מספרות לנו שום דבר בעל ערך. כי מה שחשוב באוכל זה ההרכב התזונתי שלו, ואיך הגוף מתייחס לכל מה שאנחנו אוכלים במשך היום.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה