אוכלת נכון+ספורט ולא מצליחה לרזות

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

24/06/2014 | 08:18 | מאת: מור

בוקר טוב לפני כשנה טופלתי בסטרואידים עקב כוליטיס וכמובן שעליתי כמה ק"ג ב4-5 חודשים האחרונים אני מקפידה על דיאטה נכונה ומאוזנת: בבוקר : קפה בלי סוכר + תמר ארוחת ביניים - כריך לחם קל או מעדן ומעט גרנולה צהרים מנת חלבון עם ירקות מאודים (לרב בלי פחמימה) ארוחת ביניים: קפה ו 2 פרוסות לחם עם ריבה ארוחת ערב כריך עם לחם קל אני מתעמלת (אירובי מדרגה מתקדמים) 3-4 פעמים בשבוע. כל זה ולא מצליחה לרזות!!! מה אני עושה לא בסדר? הורדתי גם את משקאות הדיאט מהתפריט שלי ואת כל המאכלים המעובדים אפילו פסטרמה מכינה בבית :-) אודה על עזרתכן. יום מקסים

25/06/2014 | 08:56 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

את מתארת תפריט של דיאטה. דיאטה שמצמצת מגוון מאכלים. אני לא יכולה לדעת מהתיאור שלך אם את אוכלת כשאת רעבה ואם את שובעת ממה שאת אוכלת. אניגם לא יודעת מה הגובה, משקל וגיל שלך. יכול להיות שאת רזה ואת רוצה להיות יותר רזה? אם העלייה במשקל הגיעה מסטרואידים, אז המשקל יסתדר במשך הזמן לבד, בלי דיאטה. זה נשמע שהכתבת לעצמך מה לאכול מבלי להתייחס למאכלים שאת אוהבת לאכול או לכמויות שאת צריכה בכל ארוחה. למשל: את מציינת שאת לא אוכלת פחמימות בצהריים, ומתאמנת 3-4 פעמים בשבוע. למה הורדת פחמימות? הגוף שלך זקוק לפחמימות עם החלבון והשומן כדי להרגיש שובע. המח שלך זקוק לפחמימות וגם השרירים שלך. נכון שלא קרה כלום מזה שהורדת פחמימות בצהריים, אבל שאר הפחמימות באות מלחם קל , למה? מהתיאור שלך נראה שאת פשוט לא אוכלת מספיק. לא כמותית ולא איכותית. בשלב ראשון הייתי מחליפה את כל מוצרי הדיאט לאוכל רגיל. תגווני בסוגי הלחם.את אוכלת לפי "שעון". האם את רעבה לכל הארוחות? אולי את רעבה יותר, ו"מחכה" לזמן ה"נכון" לאכול? אני מציעה לך להרגיש מתי את צריכה לאכול. כשאת רעבה תאכלי, וכשאת לא רעבה אז אל תאכלי. תקבעי את הכמות שאת אוכלת בארוחה, וגם את ההרכב שלה, לפי מה שמתחשק לך לאכול ולא לפי מה שאת חושבת שאת צריכה לאכול. אני מניחה שקבלת הנחיות תזונתיות עקב הקוליטיס. יכול להיות שאת מפחדת לאכול אחרת בגלל הקוליטיס? האם קבלת גם הנחיות לתזונה כשהקוליטיס לא פעיל?

26/06/2014 | 07:54 | מאת: מור

אז ככה, עם הכוליטיס אני חיה 20 שנה אז ידוע לי מה אני יכולה לאכול ומתי כרגע אני בתקופה טובה אז אין מניעה, פרט למאכלים מעובדים ותחליפי סוכר ומשקאות דיאט שהונחתי שעלי להוריד מהתפריט. אני אוכל כל 3 שעות בערך אך אם אני רעבה לפני אז אני אוכלת ואם לא רעבה לא אוכלת או אוכלת משהו ממש קטן. יש לי עודף משקל ועשיתי המון דיאטות בחיי, בשנה שעברה כבר הגעתי למשקל של 55 קילו והגובה שלי הוא 1.53 כרגע שוקלת 63 ק"ג ורוצה מאוד לחזור ל 55. לגבי הגוף יחזור לעצמו זה לא קורה ועברה שנה ואני ממש לא מצליחה להוריד את הק"ג האלו שעלו. כמוש אמרתי עשיתי דיאטות בחיי הייתי בקבוצות שונות ואני יודעת שכשאני אוכל תפריט כזה ועושה ספורט ברמה כזאת אני אמורה לרזות. לגבי פחמימות בצהרים - פשוט מרגישה שבעה יותר אם אני לא אוכלת פחמימה בצהרים, שמתי לב במקרה שלי שאם אני מוסיפה בצהרים פחמימה אני רעבה מהר יותר, אני לא נגד. מרגישה שמשהו לא בסדר! ונניח שאני אוכלת מעט ואני לא, אני בודקת שאני למשל אוכלת את כמות הנקודות של שומרי משקל ולא עוברת אותן ועושה ספורט למה אני לא מצליחה לרדת במשקל? האם יש בדיקות שעלי לבצע? אודה על המשך תשובה יום מקסים

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה