להפוך את עוגת הגבינה לדיאטטית

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

04/06/2014 | 12:17 | מאת: יפית לוי

שלום , בעוד שבועיים יש לבני מסיבת יום הולדת .. בני סובל מהשמנת יתר והוא ביקש ממני להכין לו עוגת גבינה עם פירורים ליום ההולדת.. ואני כמובן לא אוכל להגיד לו לא.. רציתי לשאול אותך שאלה בעניין של איך להפוך עוגת גבינה שכזו לדיאטטית מבלי לפגוע בטעם מרכיביה העיקריים הם: גבינה לבנה,שמנת מתוקה להקפצה,סוכר,בצק (לפירורים ולתחתית). חשבתי שבמקום גבינה 9-5% אקנה גבינה לבנה חצי אחוז שומן, ואשתמש בה,במקום שני מיכלי שמנת מתוקה 38% , אקנה מיכל שמנת מתוקה 32% ומיכל שמנת בישול 15% ואקציף את שניהם עם תחליף סוכר סוכרלוז שטוב להקצפה במקום הבצק עם החמאה , אנסה להפחית ממנו את הקלוריות בכך שאשתמש ב"דבק" אחר שיאחד אותו בתחתית כמו רסק תפוחים ומעט חמאה או משהו בסגנון וכדי להשלים את הטעם המתוק של השמנת בעוגה פשוט אוסיף עוד מהסוכרלוז והדבר האחרון ,השומן תפקידו לייצב את העוגה כך שבגלל הכמות הנמוכה שלו העוגה תצא דלילה/רכרוכית,על כן חשבתי להוסיף ג'לטין שייצב את העוגה ויתן לה מרקם אחיד. מה את אומרת, יצא טעים? אני שואלת אותך כי את בטח מבינה במזון דיאטטי ואני לא ממש מכינה את זה כבדרך כלל אך חשבתי על מעשה יצירתי... :-) תודה

08/06/2014 | 12:31 | מאת: לילי רוזן

יפית שלום ומזל טוב ליום ההולדת, עוגת יום הולדת צריכה להיות טעימה ויפה. היא לא תגרום לבנך להשמין או להרזות. מה שאת מתכננת לעשות לעוגה זה להפוך אותה ללא טעימה, לא יפה ולא מזמינה ואולי אף מזיקה. פרוסת עוגה טעימה שעונה באופן מדויק על הצורך שבנך הביע למשהו חגיגי וטעים וחד פעמי שבא מאימא, עדיפה מהרבה עוגה דיאטטית שבמקרה הטוב תהיה לא טעימה ובמקרה הגרוע תייצר דחף לאכול הרבה כפיצוי ותשאיר אותו לא מסופק.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה