הצטמקות קיבה או ירידה בחילוף חומרים

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

28/03/2014 | 20:28 | מאת: לורן

בזמן האחרון אני רעבה פחות וכמויות האוכל שמשביעות אותי קטנו (ללא שינוי משמעותי באורך החיים,מצב גופני או רגשי) כידוע לי הגוף מאותת לרעב בשביל לספק קלוריות,וכשישנם מספיק קלוריות הוא מאותת שובע אז חשבתי לעצמי אם הרעב שלי ירד וכמויות האוכל קטנו,חילוף החומרים שלי האט ולכן מספיק לי פחות קלוריות(אוכל) כדי לשבוע? או שהקיבה שלי קטנה פשוט כתוצאה מהקשבה לצרכי הגוף שאני עובדת עליה בזמן האחרון.... זה ככה בערך שבועיים ואני לא מבחינה בירידה במשקל בת 14 1.60 58 קג

30/03/2014 | 08:54 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כשאת מקשיבה לרעב ולשובע, את אוכלת לפי צרכי הגוף שלך. המטבוליזם שלך לא יורד והקיבה לא מצטמקת. את בתהליך של צמיחה. לכן גם אם את לא יורדת במספרים במשקל, את עדיין יורדת במשקל. איך זה קורה? בגילך הצעיר הגוף שלך עדיין לא הגיע ל"צורתו" הבוגרת. יש עדיין צמיחה לגובה וצמיחה של איברים פנימיים, כך שאת עדיין עולה במשקל באופן טבעי. לכן, מאד חשוב שלא תרדי במשקל!!!! שכן ירידה במשקל בגילך יכולה לעצור את הצמיחה. בנוסף , יהיו תקופות שתהיי רעבה יותר ותקופות שתהיי רעבה פחות, וצריך להקשיב לזה. אני לא יודעת אם כבר קבלת מחזור או לא, אבל אם תרדי במשקל, את עלולה לפגוע במחזור או אם עדיין לא קבלת, לפגוע ביכולת לקבל מחזור! זהירות רבה נדרשת כאן. אולי תפני לדיאטנית מתבגרים להיות בטוחה שאת בכיוון הנכון? מאד חשוב שלא תרדי במשקל. אין לך עודפים, ובגילך, בזכות הצמיחה, את עוד לא יודעת מה הגובה או המשקל שאת צריכה להגיע אליהם.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה