תינוק בן 4 חודשים לא עולה במשקל

דיון מתוך פורום  הנקה

01/12/2011 | 12:15 | מאת: מיכל

היי, הבייבי שלי נולד 3485 ועלה יפה עד עכשיו. היום הייתי איתו בטיפת חלב והוא שוקל 5700. הם ביקשו ממני להגיע עוד שבועיים לביקורת והתחלתי להילחץ. הביבי יונק הנקה מלאה, מאוד פעיל(בייבי יוגה, עיסוי תינוקות) ההתפתחות שלו טובה מאוד. אשמח לשמוע את דעתך ובמידה ועוד שבועיים הוא לא עולה, מה עושים? תודה רבה

01/12/2011 | 20:02 | מאת: אלן שיין

שלום מיכל, אם יש משהוא לא תקין באכילה של התינוק אז לדעתי לא מחכים שבועיים כדי לבחון את זה. יש כמה דברים שאפשר לעשות - לדאוג שאת מיניקה אותו משני הצדדים בכל הנקה, לא להשתמש יותר מידי במוצץ מלאכותי כי זב דוחה רעב. אם הוא צמא הוא אמור לינוק אז גם מוצץ עלול לדחות צמא. תינוק אמור להוסיף כ-200 גרם לשבוע בראשית חייו. נגיד עד 3 חודשים. אחרי זה יש האטה - אבל עדיין אמור לעלות. הם אמורים להכפיל את משקל הלידה באיזה שהוא מועד בין 4-6 חודשים. כמובן יש כאלה שיעשו את זה ב-4 חודשים ואלה שיעשו את זה יותר קרוב ל-6 חודשים . אבל צריכים לבדוק באמת שהוא יונק כמו שצריך. לא לחכות שבוע אם כי לחזור אחרי מקסימום שבוע לראות אם זה חוזר על עצמו. אולי סתם מלחיצים. ואולי נפלה פשוט טעות או יום כזה שהמשקל רשם מה שהוא רשם - ולמחר אפילו לפעמים יש הבדלים גדולים. אז זה לא חד משמעי. אם את אומרת שהוא מוציא פיפי וצואה.....נינוח וכייפי ולא מתלונן, ועולה במשקל אז סביר להניח שאין מה לדאוג. אם הוא לא עולה - שוב - אז כדאי לקבוע עם יועצת אשר לה משקל כדי לראות בזמן אמת איך וכמה הוא אוכל. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה