פחד ממושך ותופעות עיצביות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

30/08/2016 | 19:15 | מאת: מאור

שלום דר מזה חצי שנה החלו תופעות באופן פתאומי כמו חולשה, עוויתות שרירים מיחושי ראש מוזרים ,וירידה קוגניטיבית .תחושה של חוסרים נוירולוגים . בוצע mri מוח שהיה תקין ולכאורה גם בדיקת נוירולוג תקינה. וגם כל פאנל בדיקות הדם. אציין שהכל החל בזמן הסמסטר אחרון ללימודים באוניברסיטה תוכנית דו חוגית אציין שאני בן 56 שיצאתי ללימודים בשביל הכייף האם יתכן שלא חשתי במתח שנבנה במשך הלימודים ושהוביל למפץ של חרדה וכולל את התופעות העיצביות הללו. ניסיתי בחודש ינואר ציפרלקס ללא שום הטבה כרגע מאז חודש ינואר אני צורך 3 חצאי לוריוון ביום אבל עדיין לא חזרתי לעצמי. אציין גם אובדן חוש טעם וריח. האם יש עדויות לקריסה עיצבית כזו בגלל מתח לימודי ואולי גם חוסר שינה. התחושה העיקרית שלי זה העדר עוגן וביטחון שחש כל אדם ופחד ללא הפסק. אשמח לקבל אפשרויות טיפול וכיוון תודה רבה

מאור מתח עלול להיות או להתפתח גם "באופן סמוי". כלומר, ברמה "תת מודעת". יש והוא גורם לסימפטומים פיזיולוגיים שונים. נראה שאתה מקיש שזה קשור בהכרח בלימודים שלך, אך הוא עלול לנבוע גם מסיבות רגשיות אחרות. טוב עשית שפנית תחילה לבדיקת רקע רפואי-ביולוגי-נוירולוגי אפשרי, לסימפטומים שאתה מתאר. אני מניח שלקחת "ציפרלקס" בעבר וממשיך לקחת "לוריוון" בהווה, בהנחייה ופיקוח של רופא ולא על דעת עצמך. בכל מקרה ובהנחה שנשללו סיבות נוירולוגיות-רפואיות לסימפטומים שאתה מתאר, אני ממליץ שתפנה לקבלת הערכה וייעוץ מפסיכולוג קליני או רפואי מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה