כיצד ניתן להקל על קוצר נשימה?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

10/02/2016 | 02:52 | מאת: צור

שלום, כיצד ניתן להקל על קוצר נשימה שנובע מחרדה? (בגורם לחרדה אני מטפל) ואיך כדאי לתרץ את העניין לאנשים ששמים לב שאני לוקח נשימות עמוקות ושואלים אותי על כך? הרפיה עצמית לא עוזרת, בטח לא כשנמצאים בעבודה ותחושת המחנק קופצת כאשר יש פעולות מסויימות שצריך לבצע, והדבר האחרון שאפשר לעשות זה לקחת נשימה עמוקה ולהרגע..

צור הרפיה עצמית בהחלט יכולה לסייע, גם כשנמצאים בעבודה ואפילו במקומות ציבוריים אחרים. לשם כך נדרשת שליטה בטכניקה המתאימה (לא לכל אחד מתאימה אותה טכניקה)ורמת מיומנות משמעותית. אם בעייתך חריפה, מומלץ שתפנה לפסיכולוג מתאים ללימוד הטכניקה המתאימה לך ושיפור שליטתך בה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה