בעיה לא קלה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

21/05/2015 | 19:26 | מאת: חיים

אני בזוגיות 5 חודשים עם בחורה שמאוד מצאת חן בעייני. הבעיה היא שיש לה אחות עם אוטיזם ופיגור שכלי. כמעט כל החיים של אמא שלה מלווים סיביב אותה אחות כבר 20 שנה, ורואים שזה ביגר אותה ב 10 שנים לפחות. אין ספק שזה לא קל לגדול בבית כזה. אני מרגיש נעים אצלם בבית ודי מתרגל למצב , אבל אחת לשבוע אני מקבל היסוסים ונכנס למצב של כמעט חרדה שזה גנטי ויהיו לי גם צאצאם הלוקים באוטיזם\פיגור. ועד כמה שבת זוגתי מוצאת חן בעייני ,המצב מעיב עלי. כמו כן לפעמים אני שואל את עצמי שאלות , מה יהיה שהוריה יתבגרו ולא יוכלו לטפל בה , או בבוא היום ... האם בת זוגתי יכולה בתור אפוטרופסית לסרב לשלוח את האחות למוסד ולבקש להכניס אותה לבייתנו , או בבקשה זמנית שתהפוך לקבוע ותהרוס לי את הנישואין. איני רוצה שילדי או בת זוגתי תעבור את מה שאמא שלה עברה (ביטול כמעט מוחלט של חייה לטובת האוטיזם) טוב לי עם בת זוגתי ואנחנו חושבים על חיים משותפים , אך העניין מכניס אותי מידי פעם לחרדות, שברור שהטיפול בהן אינו כדור. אני עובד עצות.. אני מפחד לשתף את בת זוגתי במחשבותיי מחשש שהיא תפגע ולא תהיה דרך חזרה. מה תיעץ לי?

חיים שאלתך אכן מורכבת וכלל לא פשוטה. כללית, ראוי ונכון כמובן שתפתח הנושא בשיחה פתוחה, רגשית ואמפטית עם בת זוגך. אם חששך להיפגעותה האפשרית גבוהה ומבוססת, יתכן וכדאי לעשות זאת במסגרת יעוץ זוגי. תוכל לנמק הצעתך למפגש כזה דווקא בשל כוונותיך הרציניות והטובות לגבי הזוגיות, עם בת זוגך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה