התפרצות בכי בלתי נשלט -בשיחה מול בן אדם

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

29/01/2015 | 13:50 | מאת: קרין

אני בת 24 , וכל פעם שאני מנהלת שיחה עם אדם כלשהו במיוחד כשזה בן אדם זר או מעסיק שאין קשר קרוב. וצריך לדבר ולהסביר תעצמי . אני מתקשר אך ורק בגלל הבכי שמתפרץ ועוצר אותי מלדבר . אני בן אדם שיודע להסביר תעצמי ולהגיד את מה שאני חושבת וכל פעם אני פשוט נאלצת לעצור כי הבכי יוצא ואז אני לא מצליחה להוציא מילה מהפה ונכנסת לסטרס שלא עובר. מאוד פוגע בניהול שיחה מול מעסיק או אפילו מול מוכר בחנות שאני צריכה להתווכח איתו על משהו. כשאני מרגישה שפוגעים או אני מרגישה חלשה לידו זה פשוט קורה. למרות שאני רוצה להגיד לו דברים נכונים ולהסביר תעצמי. יש לי כושר שכנוע ויכול ביטוי מאוד גבוה. אך זה מונע ממני להסביר תעצמי . מה ניתן לעשות? מאיפה זה מגיע?

קרין תגובת "הבכי הבלתי נשלט" שלך מעידה קרוב לוודאי על רמת רגישות פסיכולוגית אישית גבוהה ביותר. לכולנו תגובות פיזיולוגיות די משותפות למצבי מתח, לחץ והתרגשות עזה. לחלקנו תגובות ייחודיות, כמו רעד, הסמקה, הזעה, סחרחורת, פעילות מעיים וכד'. אצלך כנראה זה מתבטא ב"בכי בלתי נשלט". אין בזה כל רע. אם את תתעלמי מכך ואולי אף תראי בכך את המימד החיובי של רגישותך הייחודית, סביר שגם הסביבה לא תתייחס לכך ועם הזמן זה עשוי בהחלט לפחות. בכל מקרה, להקלה מהירה יותר במצבך ורגישותך והתמודדות יעילה יותר כדאי להסתייע בייעוץ/טיפול פסיכולוגי בגישת ה- CBT (התנהגותי-חשיבתי).

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה