שתל

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/03/2015 | 14:11 | מאת: אבי

לרופא / מנהל הפורום שלום רב, לאחרונה עקרתי שן טוחנת *תחתונה*, המיקום המדויק של השן שנעקרה הוא בסמוך לשן הבינה שאותה עקרתי כבר מזמן. הרופאה טוענת כי במידה ולא אעשה שתל במקום שהשן נעקרה אז כל השיניים יתחילו לזוז והנזק יהיה חמור יותר במהלך הזמן. לטענתה, הדבר יגרם בגלל שאין תמיכה לשן הטוחנת העליונה. האם לפי דעתך יש אמת בדברים או שהרופאה מלחיצה סתם בכדי שהעשה את הטיפול? תודה מראש על תשובתך

מה שמונע משן להמשיך ולבקוע זה המגע היום יומי שלה עם השן בלסת הנגדית בעת סגירת הפה עשרות פעמים ביום על פניו, אם חסרה שן נגדית, יש אכן חשש שהשן שאף להמשיך ולבקוע עד למגע עם החניכיים שבלסת הנגדית ועל כן יש הגיון בדברי רופאת השיניים שלך

מנהל פורום רפואת שיניים