חוששת-מה לעשות עכשיו?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

18/08/2014 | 12:11 | מאת: מיכל

עשו לי סתימת אמלגם בשן בינה תחתונה אחורית.נאמר לי כי מפני שהסתימה עמוקה עדיף לעשות סתימה שחורה ולא לבנה. לאחר מכן קראתי שזוהי סתימה רעילה המפרישה אדי כספית בפה ונספג בגוף. האם כדאי לי לעקור את השן?או לחילופין להחליף לסתימה לבנה? למרות שקראתי גם שהחלפת הסתימה משחררת את הכספית וזה עוד יותר מסוכןמ מה לעשות? אני ממש חוששת.

אין לך כל מקום לחשוש מסתימת אמלגם. תמצאי בנט מתנגדים לסתימות אמלגם עם טיעונים שונים ומשונים שלרובם אין כלל ביסוס מדעי. העובדה היא שברוב מדינות העולם רשויות הבריאות מאשרות שימוש בסתימות אמלגם (כולל ארה"ב) בחלק מהסתימות הלבנות יש מגוון חומרים כימיים שגם להם יש מתנגדים רבים ואזהרות רבות באינטרנט. על כן תישארי עם הסתימה שעשו לך ואל תדאגי מכלום

מנהל פורום רפואת שיניים