שיניים תותבות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

26/10/2005 | 19:48 | מאת: לילי

שלום. אני מעוניינת בטיפול להחלפת השיניים בפי. קיבלתי הצעה לעשות תותבת יצוקה מכרום-קובלט שיניים מסוג VIVO DENT. האם אתה ממליץ על תותבת מסוג זה? האם היא טובה , בטוחה ומחזיקה לשנים? אני מעשנת האם תותבת זו יכולה להצהיב במידה גדולה? אם אתה לא ממליץ על זה האם תוכל להמליץ לי על משהו אחר? תודה רבה על הסבלנות. לילי.

29/10/2005 | 08:51 | מאת: ד"ר גרינבאום

לילי שלום. הפורום שלנו לא יוכל להחליף את הבדיקה הקלינית והרנטגנית ע"י רופא שיניים משקם ותכנון הטיפול בך בהתאם לממצאי בדיקה זו.עישון הוא אכן מגבלה לפתרון של שיקרום מעל שתלים.הוא גפ צובע את התותבות במהירות ומחייב חידושן לעיתים יותרת קרובות. אוכל רק להציג בפניך את האלטרנטיבות הקיימות במקרים בהן חסרות שיניים אחוריות בשני הצדדים של הלסת התחתונה בדומה למקרה שאת מתארת . בכל מקרה בו חסרות שיניים אחוריות עולות האלטרנטיבות של שיקום באמצעות תותבת חלקית נשלפת או השארת המצב כמו שהוא ללא שיקום כלל או שיקום מעל שתלים בכתרים או גשרים אחוריים . תותבת נשלפת יוצרת אמנם בעיה של הסתגלות לגורם זר בפה שניתן לשליפה , מחייב ניקוי תוך הוצאת התותבת לאחר ארוחות וחטיפים ויוצרת מידה מסויימת של חוסר ביטחון אצל המתרפא/ה, אך זה בהחלט פיתרון זול יחסית (כאשר מבוצע שיקום בתותבת נשלפת עם ווים) , אך זה יכול להיות גם פתרון מתוחכם הכולל כתרים וגשרים שאליהם מולחמים אלמנטים מאחזים ,-שוברי לחץ ובולמי זעזועים שאליהם מתחברות בצורה מתוחכמת שיניים תותבות (זה למשל יכול להיות פתרון לא פחות יקר כלכלית משיקום על גבי שתלים ).פתרון כזה יכול אפילו להיות אסטטי מאוד וכל חסרונו הוא הצורך לשלוף אותו ולנקותו אחרי הארוחות . קיימת גם במקרים מסויימים האפשרות לא לשקם את הטוחנות כלל - אם ישנן כל המלתעות (פרהמולרים ) בפה -אך מצב כזה לא מאפשר טחינה של מזון אלא גריסתו ויש צורך לעקוב אחרי השיניים הנגדיות למרווח לבל תבקענה עד לחניכיים . האפשרות לשקם מקרה כגון זה בשתלים תלוייה בראש וראשונה בקיום די עצם אלויאולרית לקליטת שתלים באיזורים המתאימים לכך בלסת התחתונה . לעיתים אין די עצם בגלל עקירה קשה שלוותה באבוד עצם רב או בגלל דלקת ממושכת במקום שחיסלה עצם יקרה ולעיתים המבנה האנטומי אינו מותיר די עצם לשיקום . בדיקה לוידוא כמות עצם מספיקה או העדר סטרוקטורות כגון עצב הלסת או כלי דם גדולים , במסלול האפשרי של השתלים , נעשית בעזרת צילום רנטגן בטומוגרפיה או טומוגרפיה ממוחשבת ולפיו מגלה הרופא אם המקרה מתאים לקליטת שתלים . כמובן שישנם גם פקטורים אחרים שיש להביא בחשבון כגון סגר (צורת מפגש השיניים העליונות עם התחתונות), הכוחות המופעלים באיזור המיועד לשיקום ועוד. אם אין די עצם לקליטת שתלים שוקלים את האפשרות של הגדלת הרכס של העצם באמצעות שתלים של עצם עצמית או מגורמי חוץ עם או בלי ממברנות בניתוח נוסף כהכנה לשתלים בניתוח הבא . לא כל המקרים מתאימים להגדלת רכס העצם ובמקרים כגון אלו , בהם אין פתרון של תלים אקטואלי , אנו חוזרים לאפשרות הראשונה של תותבת חלקית נשלפת . אניממליץ בפנייך לסמוך על רופא שיניים בעל שיעור קומה מקצועי ואפילו מומחה לשיקום הפה כדי להכריע במקרה שלך מה הפתרון הנכון . אם תזדקקי להמלצתי על מומחים במקום מגורייך -אשמח לעזור .

מנהל פורום רפואת שיניים