שיני חלב ושיניים קבועות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

31/01/2005 | 16:37 | מאת: רוית

מתי מתחילות להתחלף שיני החלב בשיניים קבועות? כמה מהן מתחלפות? כמה שיניים יש לאדם מבוגר בהשוואה לילד?

02/02/2005 | 09:20 | מאת: ד"ר גרינבאום

רוית שלום. השיניים הראשוניות (שיני חלב בלשון העם)מתחילות להתחלף בגיל 6 לערך -מתחלפות שיני החלב הקדמיות התחתונות המרכזיות והצדדיות התחתונות .ממש באותו הזמן צומחות 4 שיניים טוחנות ראשונות מאחורי הטוחנות הראשוניות (שיני החלב )שיניים אלו לא מחליפות שיני חלב .אחריהן בגיל 6-7 לערך החותכות הצדדיות העליונות הראשונות מתחלפות בגיל 7 לערך וועד גיל 8 מתחלפות גם החותכות המרכזיות .בגיל 9.5 לערך מתחלפות הטוחנות התחתונות במלתעות קבועות וגם הניבים הראשוניים התחתונים נושרים את מקומן יתפסו בתוך 6 חודשים ניבים קבועים.הטוחנות הראשונות מתחלפות במלתעות קבועות עד גיל 10 לערך .הטוחנות הראשוניות השניות והניבים העליונים מתחלפות בשיניים מלתעות ובניבים קבועים מגיל 10 עד גיל 12 לערך מועד צמיחת עוד טוחנת בכל רבעון פה מאחורי הטוחנות הקבועות שצמחו בגיל 6 . כל התהליך יכול להימשך עד גיל 14 ואפילו 15 כאשר ייתכנו סטיות מהממוצע של עד שנתיים והן עדיין בגדר הנורמה . שיני הבינה בוקעות לפה בין גיל 15 ל25 כאשר יש מקום בפה והן יכולות לצמוח לפה עד גיל 100 כאשר מתפנה להן מקום סוף סוף .בסך הכל ישנן בפי הילד עד גיל 6 לערך 20 שיני חלב ובמבוגר כולל שיני הבינה 32 שיניים .אני מקווה שלא בילבלתי אותך בהסבר המפורט .

28/10/2017 | 09:18 | מאת: נורית

שן טוחנת בלסת העליונה נשרה(שן שנייה או שלישית מהסוף). השן נשרה, לדעתי, כתוצאה מפלטה פנימית המנסה ליישר את הלסת העליונה כדי שתהיה מקבילה לתחתונה. השן המקבילה לה לא נשרה.....הפלטה נמצאת כבר מעל חצי שנה. הפלטה נאחזת בשתי שיניים אלו. האם זו שן שאמורה בלאו הכי לנשור או שמא נשרה כתוצאה מהטיפול האורטודנטי ? אציין שהילד כמעט בן 11

02/02/2005 | 09:22 | מאת: ד"ר גרינבאום

רוית שלום. השיניים הראשוניות (שיני חלב בלשון העם)מתחילות להתחלף בגיל 6 לערך -מתחלפות שיני החלב הקדמיות התחתונות המרכזיות והצדדיות התחתונות .ממש באותו הזמן צומחות 4 שיניים טוחנות ראשונות מאחורי הטוחנות הראשוניות (שיני החלב )שיניים אלו לא מחליפות שיני חלב .אחריהן בגיל 6-7 לערך החותכות הצדדיות העליונות הראשונות מתחלפות בגיל 7 לערך וועד גיל 8 מתחלפות גם החותכות המרכזיות .בגיל 9.5 לערך מתחלפות הטוחנות התחתונות במלתעות קבועות וגם הניבים הראשוניים התחתונים נושרים את מקומן יתפסו בתוך 6 חודשים ניבים קבועים.הטוחנות הראשונות מתחלפות במלתעות קבועות עד גיל 10 לערך .הטוחנות הראשוניות השניות והניבים העליונים מתחלפות בשיניים מלתעות ובניבים קבועים מגיל 10 עד גיל 12 לערך מועד צמיחת עוד טוחנת בכל רבעון פה מאחורי הטוחנות הקבועות שצמחו בגיל 6 . כל התהליך יכול להימשך עד גיל 14 ואפילו 15 כאשר ייתכנו סטיות מהממוצע של עד שנתיים והן עדיין בגדר הנורמה . שיני הבינה בוקעות לפה בין גיל 15 ל25 כאשר יש מקום בפה והן יכולות לצמוח לפה עד גיל 100 כאשר מתפנה להן מקום סוף סוף .בסך הכל ישנן בפי הילד עד גיל 6 לערך 20 שיני חלב ובמבוגר כולל שיני הבינה 32 שיניים .אני מקווה שלא בילבלתי אותך בהסבר המפורט .

מנהל פורום רפואת שיניים