מיספור שניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

04/06/2004 | 23:29 | מאת: דוד

כמה שיטות לרישום מס' השניים קימות כשמדובר ברישום רפואי. לאחרונה רשמו לי דיאגנוזה כאשר הספירה היתה להבנתי מהרווח המרכזי בחותכות לכיוון ימין ושמאל. כאן בפורום משתמשים במספרים כמו לדוגמא 26 ו 36. אפשר לקבל הסבר קצר על שיטות המיספור ללסת עליונה ותחתונה.

05/06/2004 | 08:07 | מאת: סטודנטית לרפו"ש

שלום דוד, לפי שיטת המספור הנהוגה בארץ, כל שן מקבלת מספר בעל 2 ספרות: מחלקים כל לסת לצד ימני ושמאלי, וכך נוצרים 4 "חלקים". כל חלק כזה נקרא רביע, ומקבל מספר שיהווה את ספרת העשרות במספר כל שן באותו רביע. רביע ימני עליון מקבל את את הספרה 1 שמאלי עליון - 2 שמאלי תחתון - 3 ימני תחתון - 4 ספרת האחדות ב"שמה" של כל שן מתקבלת ממיקום השן באותו רביע, כשמתחילים לספור מקו האמצע ואחורה (כמו שאמרת). דומגאות: השן השלישית מקו האמצע תקבל את ספרת האחדות 3. אם היא נמצאת בלסת תחתונה ברביע ימין, ספרת העשרות שלה תהיה 4, וכך מספר השן הזו יהיה 43. השן השישית ברביע שמאלי עליון תיקרא 26. קיימות שתי שיטות מספור נוספות (שאני לפחות מכירה), אבל השיטה הנ"ל היא המקובלת בארץ.

05/06/2004 | 09:54 | מאת: ד"ר גרינבאום

דוד שלום. מספרי השיניים בנומקלטורה הנפוצה ביותר מתבססים על חלוקת הפה לרבעונים כאשר הרביעון הימני העליון הכולל את השיניים מהקדמית המרכזית ועד לשן הבינה באותו רביע מקבל את ספרת העשרות 1 .הרביע השמאלי העליון מקבל את ספרת העשרות 2 ובהתאמה הרביע השמאלי התחתון ספרת עשרות 3 והרביע הימני התחתון את הספרה 4ב של העשרות .בתוך כל רביע השינים מקבלות מספור עולה מקו האמצע הצידה בספרת היחידות כך למשל הניב הימני העליון יקבל את הספרות 13 והשן החותכת המרכזית הקדמית השמאלית התחתונה 41 וכן הלאה .עד כאן הנומקלטורה הנפוצה ביותר . בנוסף לנומקלטורה זו פיתחו כל חברות הביטוח נומקלטורות משלהן שלכל אחת היגיון משלה .

05/06/2004 | 14:28 | מאת: דוד

תודות

מנהל פורום רפואת שיניים