חימום מזון בקופסאות שימורים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/11/2016 | 22:15 | מאת: ליאור

היי, כאן "החלילן" שוב :-) האם מותר (וכך אני נוהג מימים) לחמם על הגז את פחית התירס המתוק\ גרגרי חומוס על האש עצמה? אני מוריד את הנייר ופשוט נותן לזה להגיע לרתיה או חימום מספק ואז אוכל מהכלי או מצלחת. האם זה בטיחותי מבחינת חימום המתכת הקרובה לאוכל וציפוי המתכת מבפנים (ציפוי איפוקסי אני מאמין) שמתחמם? תודה :-)

שלום ליאור. מזמן לא ביקרת כאן. נחמד שחזרת. בעיקרון אין בעיה לחמם בקופסא, אם לא כתוב עליה מפורשות שאסור. רוב הקופסאות מותר. אין בעיה של ציפוי אפוקסי בחימום לטמפרטורה של רתיחה. עמיד במאות מעלות. מקווה כמובן שאתה לא מחמם הקופסא סגורה... זה יכול להיות מסוכן. חימום של מכל סגור עלול להתפוצץ.

06/12/2016 | 13:40 | מאת: ליאור

כן, כמובן כשהקופסה פתוחה :-)

רק כדי שמישהו שלא בקיא יקרא התשובה ויבין שאולי כן אפשר בקופסה סגורה, כי על התווית לא כתוב... כדי למנוע תאונה למישהו אחר

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות