מים לתינוק

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

24/10/2016 | 17:08 | מאת: עדי

שלום הבנתי שלתינוק עד גיל שנה יש צורך להרתיח מים על הגז. במידה והתינוק שתה מספר פעמים תמ"ל שהוכנו ממים של מתקן ביתי (רותחים) האם ישנה סכנה לטווח הארוך או במידה והיתה בעיה כלשהי היא היתה מתגלה מיד? מה הסכנה בלתת לתינוק מים שלא הורתחו שתי דקות על הגז? והאם קומקום מגיע לרתיחה מלאה וניתן לתת ממנו לתינוק? תודה מראש

מקובל לתת לתינוקות מים רתוחים כדי לא לחשוף אותם לזיהומים מיקרוביאליים לפני משערכת החיסון שלהם התפתחה. הגיל המדויק את יכולה לשאול את האחות או הרופא בקופת חולים. הרתחה של מים הנה כדי להבטיח אי נוכחות של מזהמים מיקרוביאליים. הרתחה על גז/חשמל מבטיחה את הדבר. מתקנים ביתיים גם עם מים רתוחים עוברים דרך פילטר שעלול להכיל זיהומים המצטברים בו. לכן, עדיף הרתחה ולא מים מהמתקן. ואם תהיה פגיעה תבחיני בה דה מהר אם התינוק ירגיש לא טוב.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות