אלומיניום, חיתולים שאלות לגבי פעוטות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/10/2016 | 01:48 | מאת: אלה

שלום ברוב מעדני החלב וכן בשימורי רסק עגבניות מפלסטיק יש מכסה מתקלף שבצידו הפנימי חלק מבריק - האם עשוי מאלומינום ואם כן האם כדאי לגרד את השכבה העיליונ ה והלשליך לפח? (למשל יוגורט). האם זה נכון שירקות קפואים עוברים הקרנות כחלק מתהליך ההקפאה? לחיתולים של שתי חבורת מובילו ת יש ריח מסריח כמו של אצטון או טרמפנטין או דבק. עוד לא הבנתי בדיוק. אבל ריח מצחין מצחין. לא הצלחתי למצאו את רשימת הרכיבים. אני מאווררת אותם כמה ימים וגם אז נשאר ריח. הריח עולה בעיקר מאזור הספיגה (כשהחיתול נקי) ולא מאזורי ההדבקה. למי אפש רלפנות בבקשה לבדוק זאת? איזה מקור בארץ אמור לבדוק תקינות של מוצר בינלאומי? ושאלה אחרונה, חדר השינה של הפעוטות שלי ענק, 5 על 5 מטרים עם שני חלונותש ברובן סגורים בלילה (מזגן). יש בחדר הרב הצעצעוי פלסטיק, כסאות, שולחן עץ גדול, מחשב, ארון, מיטות וכו'. כל הרהיוט ישן מאוד, - האם דליפת חומרים מזוכנים מריהוט ישן מועטה יחסיתצת (למשל עץ או פלסטיק)? שנית האם כדאי לדלל ולהוציא/לסגור בארון את רוב הצעצועים ושא חפצים קטנים מאותה סיבה - מניעת דליפת חומרים מסוכנים?

אין מגע ישיר בין האוכל ל"אלומיניום". האלומיניום מצופה בשכבת פולימר שמונעת מגע בין האוכל למכסה. לא עובר חומר מהפולימר לאוכל ולא נדרש להוריד השכבה העליונה, ואפשר ללקק את המכסה של המעדנים. הרבה מאוד מוצרי מזון עוברים תהליך הקרנה (לדוגמה כל התבלינים שיש לך במטבח) ולא רוצים להוסיף חומרים משמרים. זהו תהליך סטריליזציה, אחרת המוצרים לא ישרדו ויהיה להם זמן מדף קצר ביותר. אין בעיה בתהליך זה מאחר שאם נשאר רקע קורן, המוצרים מושמדים ולא עוברים לשיווק. ולאחר הסטריליזציה, כמו מוצרים רפואיים, המוצרים נקיים יותר מזיהומים אפשריים. אז יכול להיות שגם ירקות של מוצרים קפואים עוברים תהליך זה. לא נתקלתי מעולם בריח כמתואר מחיתולים. לא צריך להיות ריח כזה, לא נדרש לשום רכיב בחיתול. המקור היחיד שיכול להיות ממנו ריח הוא הדבק במצמידים. מאחר שיש מגוון רחב מאוד של יצרנים אין סיבה להשתמש במוצר שאינו ברור. לנושא מוצרי פלסטיק. השאלה הזאת נענתה כבר מספר פעמים. משרד הבריאות הגדיר את האוויר בבתים כמסרטן, ולכן יש לאוורר ככל שניתן. הצעצועים פולטים וגם כל שאר החפצים בחדר. המיטות, הארונות, המזרנים, הוילונות, השטיחים וגם המשחקים. מאחר שלא תוציאי את כל החפצים כי צריך לישון וגם לחיות. לאוורר החדר והבית במידת האפשר. זה כל מה שניתן לעשות. ריהוט ישן פולט חומרים וגם ריהוט חדש.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות