בדים סינטטים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/09/2016 | 21:48 | מאת: הילה

שלוהאם בדים סינטטיים כמו פוליאסטר, אלסטן, אקריליק וכו' עלולים להזיק בצורה כלשהי מהסיבה שעשויים מחומרים לא טבעיים ולפי הבנתי גם משאריות של נפט?

יש אנשים שיש להם רגישות לחומרים האלה, אי נוחות, גירוד, אלרגיה. אז, לאנשים כאלה לא מומלץ ללבוש בגדים מחומרים אלה. במקרה של שריפה של סינטטיים הם נדבקים לגוף, בשונה לדוגמא מבדי כותנה. אלה עיקר הסיכונים. אך, סיכונים אלה והרגישויות לא יחודיים לבדים הסינטטיים. יש גם שרגישים לבדים שעשויים מסיבים צמחיים. מקור לחומרי גלם לתעשית הפלסטיק הוא נפט. נפט הוא תערובת של הרבה מאוד חומרים. אז, באיזה שהוא שלב, בתהליך החומר היה פעם נפט. אבל הוא לא נמצא בבד הסופי. כמו למשל מפיקים גלטין התוצר גלטין הוא חומר נקי ואפשר להשתמש בו לשימושים שונים. זה שהוא היה פעם דג, או פרה או בעל חיים אחר, לא משנה שום דבר, כי בגלטין שטופל ונוקה לא נשאר מבעל החיים. כך גם הנפט, לאחר שעשו זיקוקים והפרדות ותגובות כימיות לקבל לדוגמא סיבי פוליאסטר, לא נשאר מרכיב הנפט שזוקק, נוקה הופרד ושימש ליצור.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות