בנוגע להדברות עש וחולדות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

22/09/2016 | 14:52 | מאת: שלי

שלום רב, 1. מסרתי שטיח להדברה מעש. נאמר לי שהדבר נעשה באמצעות גז מאוד אגרסיבי. מאז השטיח עטוף בניילון במחסן וכעת ברצוני לפרוס אותו על הרצפה. האם כדאי להימנע מכניסה לחדר לכמה שעות? ימים? האם יש לפורסו ואח"כ לפרוס על צדו השני וכך לאווררו? זה שטיח יקר כך שאיני רוצה לאווררו בחוץ בשל מפגעי שמש ולחות. 2. גילנו חולדה (או עכבר אך סביר יותר שחולדה כי היא נראתה גדולה יותר מעכבר וצבעה היה אפור הגם שלידנו אתר בנייה... אנו מאוד חוששים מחומרי ההדברה האם יש חלופה? תודה מראש על התשובות.

הדברת עש מתבצעת בגז מסוכן, בדיוק כמו הדברה של כל דבר. חומרי הדברה הם חומרים מסוכנים. אבל, ההדברה בוצעה בגז, לכן, בסבירות גבוהה כל הגז מזמן כבר לא שם. ואם השירות ניתן לכם על ידי מדביר מאושר, הוא דאג שלא ישאר גז לכבוד לפני שהחזיר לכם את השטיח. לא אמרת איזה גז שימש להדברה ולפני כמה זמן בוצעה ההדברה... התשובה היתה יכולה להיות יותר מדויקת אם המידע היה זמין. מאחר שאולי בכל זאת נלכד מעט גז, לפתוח את הסגירה במרפסת מאווררת, ולפרוס את השטיח למשך 5-10 דקות, ואז להכניס הביתה. אפשר בזמן שאין שמש. אפשר להשאיר חלון פתוח להמשיך אוורר, אם יש ריח. אם תרגישו אי נוחות, תוציאו השטיח החוצה לאוורור בשעות שאין שמש. ואפשר לפנות למדביר ולקבל ממנו מידע משלים נוסף לפי הצורך, כי הוא יודע בדיוק באיזה חומר הוא השתמש. הדברת עכברים ושאר בעלי חיים לא מתבצעת עם חומרי הדברה באופן הרגיל של ריסוס. אלא, מלכודות עם חומרים שנקראים אנטיקאוגולנטים, מונעי קרישת דם. אם לא תגעו בפתיונות ולא תאכלו אותם לא צריכה להיות בעיה. כמובן שאפשר גם להמנע מהם אם פשוט תלכדו ביד את המכרסמים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות