מי ברז

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/09/2016 | 07:58 | מאת: ענבר

שלום הבנתי שמומלץ לתת למי הברז לזרום כשתי דקות בבוקר לפני שימוש ראשון לשתיה או בישול בשל החומרים והמתכות המצטברים בצינורות בלילה כשאין זרימה של מים. האם זה נכון? והמידה וכן האם יש צורך להזרים מים גם לפני הרתחתם או שההרתחה מעלימה את החומרים? תודה

מי השתיה בישראל מהטובים בעולם. המים ברובם מי התפלה איכותיים ואפשר לשתות ישירות מהברז, ואפילו מומלץ. יש מקומות שהצנרת באיכות נמוכה או מאוד ישנה שהצטברו כבר הרבה זיהומים שם, אז יכול שיעברו חומרים מהצנרת למים. זה מתוך זהירות יתר, כי חומר הצינורות אמור להיות בטוח לשימוש במים. אם חוששים מאוד, אז אפשר להזרים מים בבוקר, מספר שניות (2 דקות זה המון מים מבוזבזים, אין צורך 5-10 שניות זה אפילו יותר מדי). ולא... אם יש חומרים במים הם ישארו במים גם לאחר הרתחה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות