גג אסבסט במרפסת של הבית

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

13/09/2016 | 22:48 | מאת: עדי

שלום רב, לפני כשנתיים גרנו אני ובן זוגי בדירה בקיבוץ שבמרפסת שלה היה גג אסבסט. בקצה הגג היה נראה חלק שבור, הוא נבדק על ידי איש שיפוצים של הקיבוץ שטען שהוא לא שבור. בנוסף, היה לנו חתול שאהב לשחק על הגג ושהה במחיצתינו הרבה שעות. גרנו שם במשך שנה. האם נשמע שיש לנו ממה לחשוש מבחינת החשיפה לחומר? והאם יש לנו מה לעשות עם זה? תודה מראש, עדי

פעמים רבות מאוד כבר עניתי לשאלות מעין אלה. 1. בלי לראות אי אפשר לתת תשובה חד משמעית - אולי האסבסט תקין אולי לא. אולי הוא אסבסט צמנט ואז לא בעיה. 2. חשבת שיש בעיה, שאלת את הקיבוץ, קבלת תשובה, ועדין המשכת לגור שם. 3. בהנחה שאמנם נחשפתם לסיבי אסבסט מסוכנים (לא כל הסיבים מסוכנים ולא תמיד) אין שום דרך לדעת אם יש פגיעה או לא. יכולה להיות חשיפה אחת והיא גורלית, ויכולות להיות חשיפות רבות ולא יקרה כלום. תלוי במזל. 4. בכל יום אתם נחשפים לחומרים מסוכנים, ואולי גם לאבק מסוכן כי הדברים באוויר. אז, תמיד יש חשש לפגיעה מחומרים מסוכנים. 5. החתול, לא משנה לחשיפה. עד שירד מהגג והגיע אליכם מהחומרים בסיבי השער שלו הסיכון בסיבים כבר זניח עד לא קיים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות