שידת תינווק עם ריח לא נעים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

11/09/2016 | 14:45 | מאת: ניסן

שלום רב, קנינו שידת החתלה ויש בה ריח לא נעים, שעובר לבגדים. האם הדבר בעייתי? ואם כן, כיצד להגן על התינוק? תודה!

בלי לדעת ממה עשויה השידה ומה החומרים שהשתמשו כדי ליצר אותה לא ניתן לענות על השאלה. האם יפגע בכם או/וגם בתינוק? בלי לדעת באילו חומרים מדובר, לא אחראי לתת תשובה. יש חומרים עם ריח נעים או בכלל בלי ריח והם מסוכנים ויש חומרים עם ריח לא נעים וכלל לא מסוכנים. יש אנשים שריח מסויים נעים להם ואחרים לא. אם לא נעים לכם תחזירו לחנות. אם לאוו תאוררו השידה, בתקווה שהריח יעלם.

14/09/2016 | 09:34 | מאת: ניסן

תודה רבה לך ד"ר, קנינו שידה (מיוצר בארץ, חברה ידועה עם תו תקן)- האם אין אכיפה על הדברים האלו? שוב תודה לך.

שוב, אינני יודעת ממה עשויה השידה, ואיזה אישורים יש לחברה שמייצרת אותה. יש לדוגמא שימוש בדבקים שונים שבפרוש פולטים חומרים מסוכנים, והם מותרים לשימוש. יכול להיות שהריח הוא דווקא של חומר מותר לשימוש ולא בהכרח חומר בעיתי. רוב הרהיטים וחפצים בבית יש להם ריח כאשר הם חדשים. הנחיות משרד הבריאות היא לאוורר בתים ככל שניתן בגלל פליטות מסוכנות מחפצים בבית. לכן, המפעל נבדק תקופתית בהתאם למקובל (לחידוש רשיון עסק, היתר רעלים, תו תקן למוצר, ועוד) ויש את ההנחיות לציבור. אם אתה חושב שיש בעיה, אתה יכול לפנות לחברה היצרנית ולמשרד הבריאות בתלונה על המוצר, ולקבל את תגובתם בנושא.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות