פוליאוריתן מוקצף

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/08/2016 | 10:48 | מאת: אילנית

שלום רב יש לי לבנות מזרונים של פולירון. שעשויים מפוליאוריתן מוקצף, האם חומר זה לא מסרטן? האם ניתן להשתמש בבטחה? תודה

בתהליך היצור במפעל חומרי הגלם מסוכנים. לאחר שנוצר הפולימר החומר איננו מסוכן יותר מפולימר אחר. במקרה של שריפה עשן החומרים המשתחררים עלולים להיות קטלניים (מעבר לאש). ביום יום, הבית עמוס ברהיטים ופריטים שמשחררים כל הזמן כמויות קטנות של חומרים מסוכנים. בהתאם להנחיות משרד הבריאות, יש לדאוג לאוורור של הבית. כך, שגם אם יש פליטה קטנטנה של חומר מסוכן מהמזרונים, החומר לא יצטבר ולא יהווה בעיה.

27/08/2016 | 21:05 | מאת: אילנית

דר קויפמן , תודה רבה עבור התשובה. 1. הבנתי שלפוליאוריתן מוקצף.במזרונים מוסיפים חומר מעכב בערה. שהוא בעייתי? האם עדיין אותה התשובה מבחינתך? 2. חשבתי להחליף למזרני ויסקו גל אלסטי במקום הפוליאוריתן. האם גם הם פולימר? ואין הבדל ... 3. על איזה חומר הכי טבעי היית ממליצה לקניית מזרונים חדשים לילדים? תודה רבה

מזרום עשוי מויסקו ג'ל גם הוא פוליאוריתן, וכלן אין הבדל בין המזרון הקיים למזרון הזה מבחינת הרכב החומרים. כל המזרונים צריכים להכיל חומר מעכב בערה, בגלל הסיכון של שריפה. לכן, בהתאם להנחיות משרד הבריאות יש לאוורר את חדרי הבית. בהתאם לכללי הפורום, לא ניתנות המלצות למוצרים או יעוץ.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות