ריח חזק מבגד ים חדש שמעיד על חומר מסוכן

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

25/08/2016 | 02:59 | מאת: שלי

שלום רב, קניתי בגד ים חדש וכששטפתי אותו במים לפני השימוש נדף ממנו ריח חזק נורא של פלסטיק. ריח המופיע בכובעי מקלחת סגורים, בחבילות סגורות של מוצרי פלסטיק, בוילונות אמבטיה ומקלחת מחומרים סינטטיים וכובעי מקלחת, בשקיות ניילון וב"זבל סיני" על סוגיו השונים. ריח שאני מניחה מעיד על חומרים רעילים שמן הסתם לא בריא לנשום - ואגב הוא לא נקנה בשקית סגורה אלא על דוכן בחנות שפתחו דוכן ופרסו עליו את שלל בגדי הים שלהם ללא כל אריזה. זה סוג של ריח שלא מתנדף מהר ובקיץ זה יכול לקחת כמה שבועות אפילו (זה מה שהיה לי עם כובע מקלחת ומזוודה מפלסטיק...)הריח מבגד הים נספג גם בידי (ועל אף שעברו למעלה משעתיים ידי עודן מסריחות). מדובר בבגד ים סינטטי, על התווית הצמודה לו היה כתוב כי הוא עשוי מצבעים בוהקים ועזים ("זרחניים")ואשר הצבע עשוי לרדת ממנו בשימוש בחומרים שונים ולכן יש להימנע מלכבסו במכונה ועם סבון אלא רק להשרות במים קרים. הואיל ומדובר בבגד ים הצמוד לגוף אני חוששת שהדבר יכול להזיק ושהחומרים יכולים להיספג בגוף. אדגיש כי הריח לכשעצמו לא על כך מפריע לי כשאני שוחה, אני מוטרדת מההשלכות של חומרים המשתחררים ממנו ונספגים בגוף. אודה על המלצתך בנדון.

ריח איננו מדד למידת המסוכנות שבחומר או לכמות של חומר. בלי לדעת יותר מהם החומרים שבהם השתמשו אי אפשר להגיד מסוכן/לא מסוכן. יש כן את ההתנהגות של חומרים. הם לא כל כך יחדרו את העור שלך, כי העור עמיד ואמור למנוע חדירה של חומרים. זה מה שהוא עושה רוב הזמן. יש חומרים שחודרים, אך לא החומרים שבונים את בגד הים. צביעה של העור היא מחומרי הצבע, לא יחדרו מעבר לשכבת העור העליונה (אולי יש לצבע ריח, וזה ישאר ביד עד שהצבע ירד). התופעה של צביעת העור מבגדי ים ידועה, מתרחשת לעיתים מרובות מאחר שלא כל יצרני בגדי הים משתמשים בצבעים הכי טובים שיש, אלא בצבעים שנותנים את הגוונים שהם רוצים. התנהגות נוספת של חומרים, אם יהיה להם אפשרות לעבור לאוויר, או למים, הם יעשו את זה על פני כניסה לעור שבלתי חדיר להם. אז, לפי התאור שלך, סיכוי סביר שהעור שלך יקבל צבע מבגד הים (השכבה החיצונית של העור המת), יכול להיות שהצבעים ירדו במי הברכה/ים. בגד הים שנראה לך צמוד איננו צמוד מבחינת החומרים, שיעדיפו לעבור למי הברכה/ים ולאוויר. לכן, חדירה לגוף, סבירות נמוכה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות