ריח פלסטיק בצעצוע של ילד קטן

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

24/08/2016 | 09:10 | מאת: טלי

בני בן השלוש שיחק עם צעצוע מפלסטיק. במקרה שמתי לב שאם מקרבים אותו לפנים מריחים ריח קל של פלסטיק. זרקתי את הצעצוע הזה. נזכרתי בזה שלפני כחודש ראיתי בטלויזיה תכנית על נזקי פלסטיק והוזכר שם נושא הפתלטים. האם הפרשה של הריח היא של פתלטים? נכנסתי לגוגל ושם קראתי שלפתלטים אין ריח. מה נכון? האם סביר להניח שלבני לא נגרם שום נזק? בתודה

ריח איננו מדד למסוכנות של חומר. יש חומרים שיש להם ריח שאינו מסוכן ויש שהריח מצביע על חומר מסוכן. בלי לדעת ממה היה הצעצוע קשה לתת תשובה מלאה. פלסטיק איננו מגדיר חד משמעית ממה עשוי הצעצוע. ובודאי שלא בכל צעצוע יש פתלאטים. תלוי בחומרים. פתלאטים אין להם בדרך כלל ריח משמעותי, ואין סיבה להאשים אותם בצעצוע המוגדר. ולהדגיש את שאמרתי בתחילה יכול להיות שיש לילד צעצועים ללא ריח ויש בהם חומרים מסוכנים, ויהיו כאלה עם ריח ואין בהם סיכון. לגבי פגיעה לא פגיעה, כבר אמרתי שוב ושוב, אין שום דרך לדעת!!!

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות