מוצצים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/07/2016 | 13:05 | מאת: הילה

שלום עשיתי תהליך ניקיון למוצצים חדשים- הרתחתי מים בסיר וכאשר הם רתחו הכנסתי את המוצצים (שהיו רטובים ממי ברז) לסיר כאשר האש עוד דולקת על מנת לחטא אותם בהרתחה. אחרי מספר שניות נשמע רעש פיצוץ קטן שדומה לרעש פיצוץ בלון. המוצצים נראים בסדר חיצונית. ממה יכול להיווצר רעש כזה? האם ייתכן והפלסטיק של המוצץ או הפטמה עצמה נפגעו כתוצאה מהמגע עם החום?

26/07/2016 | 15:49 | מאת: הילה

אוסיף שלפי מה שמצויין פטמת המוצץ עשויה מסיליקון והפלסטיק מחומר הנקרא פוליפרופילן... האם אחד מהם מסוכן בחום גבוה מאוד? ויכול להפריש חומרים כלשהם?

יש לפעול לביצוע חיטוי לפי ההנחיות של היצרן. אם תהליך הרתחה הוא המתאים אז החומרים של המוצצים עמידים לתהליך. החומרים שהצגת, ואם היצרן מאושר משרד הבריאות אלה מהחומרים הנחשבים בטוחים. "פיצוץ" שמשמע כנראה מחימום לא אחיד או שחרור של בועת אוויר שהיתה לכודה. בשני המקרים לא בעיה.

27/07/2016 | 14:50 | מאת: הילה

בהוראות כתוב כי יש להעביר את המוצצים עיקור במים רותחים כחמש דקות. אין בעיה עם שני החומרים במים רותחים ואש דולקת?

יש שני היבטים 1. איכות המוצצים - החברה לא רוצה שהמוצצים יתקלקלו לפני שתתחילי להשתמש אז, הם נותנים את ההנחיות כדי להבטיח מוצצים טובים, אם היתה בעיה במים רותחים הם לא היו נותנים הנחיה לשים המוצצים במים רותחים 2. בטיחות - בחימום לפי ההנחיות בחומרים האלה מתבצע סטריליזציה - חיטוי

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות