שימוש בממ"ד כחדר שינה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

24/07/2016 | 10:33 | מאת: שרונה

שלום, אנחנו שוקלים להשתמש בממ"ד שבביתנו כחדר שינה לאחד מהילדים. בעבר דיברו על בעיות של גז רדון בממד"ים. האם נדרש לבצע בדיקה להימצאות גז רדון בחדר תרם הפיכתו לחדר שינה ? האם יש בדיקות נוספות מומלצות ? אציין שהבית נבנה ב 2003-2004 תודה

הממ"ד הנו חדר לכל דבר. הוא מיועד לשימוש בני הבית. בכל בית ובכל מקום פתוח יש ראדון. ראדון הוא תוצר פליטה מהקרקע. יש אזורים עם הרבה ראדון באוויר ואזורים עם פחות. ממ"דים כמו שאר החדרים בבית עשויים בבטון. בתוך הבטון יש חומרים הבאים מהאדמה ולכן ימצא בהם ראדון. ממ"ד שכולו בטון יהיה באותו חדר יותר ראדון מאשר בשאר חלקי הבית. לא אוטומטית בכל ממ"ד יש רמה גבוהה של ראדון. ההמלצה של משרד הבריאות הנה לאוורר. לאוורר הממ"ד ואת שאר חלקי הבית ככל שניתן. מאחר שראדון הוא גז ולכן הוא נוטה לצאת החוצה. בעיקרון, ראדון הוא גז. לכן, כאשר פותחים חלון הוא נוטה לצאת החוצה. לאוורר זה תמיד מומלץ בלי קשר לראדון דווקא. בדרך כלל יש בדיקה של הקבלן שבנה המבנה, תשאלו אותו. אם לאו, אפשר להזמין בדיקה בשביל לדעת משלמים ויודעים.

02/09/2019 | 12:43 | מאת: יקיר

ישנה רשימת מומחים לבדיקת גז ראדון? למי ניתן לפנות?

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות