אדי טרפנטין

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

22/07/2016 | 21:10 | מאת: עופר

היי , במסגרת עבודתי עבדתי שעות רבות עם טרפנטין במקום מאורר ללא מסיכה . האם נגרם לי נזק ? יש לציין שהעבודה היתה רק 3 ימים

עבודה כשכיר או כעצמאי? אם כשכיר, חמור ביותר שלא קבלת הדרכה וציוד מגן אישי לביצוע העבודה. טרפנטין איננו חומר ידידותי לגוף שלנו. יש לעבוד איתו בתנאים של אוורור מתאים (לא כל מקום מאורר נחשב מתאים), עם כפפות מסכות ועוד ציוד כמפורט בגליון הבטיחות לחומר, שיש לקבל מהספק. כדי לא להחשף, כי אין דרך לבדוק אם נגרם נזק או לאו. בעיקרון שלשה ימים, בחשיפה מתחת לחשיפה תעסוקתית, נחשב לחשיפה מזדמנת ופגיעה קטנה, אם בכלל. אך מאחר שאין לך מושג לכמה חומר נחשפת אין דרך לדעת. אם אתה עצמאי, אז בעתיד, כדאי לבדוק מה הסיכונים בחומר ולהערך לדרך העבודה המתאימה לפני שמתחילים לעבוד בחומר מסוכן במשך שלשה ימים. לשאול עכשיו אם מסוכן? מה בדיוק אפשר לעשות עכשיו? רוב המכריע של החומרים שוב, אין דרך לבדוק אם יש פגיעה או לאו. יודעים רק חס וחלילה כאשר מתחילים להיות חולים, מידית או אחרי שנים. נקווה שהאוורור היה מספיק, והחשיפה היתה ברמה מזדמנת ולא נגרמה פגיעה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות