כוסות קרטון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

13/07/2016 | 12:07 | מאת: שיר

איזה חומר מכניסים לנייר ממנו מכינים כוסות קרטון שאטומות לנוזלים ? האם החומר המוסף מזיק לבריאות במגע עם שתיה קרה או חמה?

ציפוי למינט פלסטי שמאושר לשימוש במזון, שלא מפריע בשימוש בחום של קפה-תה או בקור של מיץ-מים-קרח.

16/07/2016 | 16:15 | מאת: שיר

תודה. האם תהיה בעיה עם הרתחת מים ומזון בכוסות כאלה במיקרוגל ? האם מתאים לזרוק כוסות כאלה לפח מיחזור כתום כי הן מכילות ציפוי פלסטי? לי יותר חשוב למחזר מה שמזיק מאשר מה שחסר (חסר נייר)

כשמן כן הן - חד פעמיות. כך שהאיכות שלהם ברמה בסיסית נמוכה. מדובר בכוס לשתיה חד פעמית של משקה חם או קר. צריכה להיות עמידה בחום של כוס קפה/תה/מרק פעם אחת ודי. לכן, הקרטון לא הכי דחוס והשכבה של הציפוי דקה רק כדי שהקרטון לא יקרוס מהנוזלים החמים/קרים. לכן, העמידות במיקרוגל נמוכה, יכול להיות שלחימום קצר מתאים, אך לא לחימום ארוך שהטמפרטורה תעלה והפלסטיק ימס ואז הכוס לא תהיה עמידה לנוזלים. אין בעיה בציפוי מבחינה בריאותית. לגבי מחזור - אם חשובה לך הסביבה ומחזור, תשכחי מכוסות חד פעמיות. לא מצופות ולא רגילות. הולכות להטמנה לא למחזור. אין מחזור שלהם לא בארץ ולא בעולם.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות