נורה נשברה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

11/07/2016 | 17:52 | מאת: יערה

שלום, נשברה לנו נורת לד בבית.הבת שלי הייתה בחדר וגם תינוק בן חודש.איווררנו את הבית אבל יש רשתות,ולקח זמן עד שפינינו את השברים ואני חוששת שהילדים נשמו את זה (בת 3 ובן חודש).האם מסוכן?לא שטפנו את הרצפה רק מטאטא

11/07/2016 | 18:57 | מאת: יערה

לא בטוחה שזו נורת לד. מדובר בנורת ספירלה חסכונית כמו זו שהרבה נוהגים לקנות בשנים האחרונות....

כולכם מרגישים טוב, אז הכל תקין. אם היתה בעיה, כמו תגובה אלגית, אז הייתם מרגישים לא טוב. הכמות הקטנה שיש במנורה אחת אין בה כדי לגרום לפגיעה. החלון פתוח (רשת לגזים נחשב פתוח לגמרי). תזהרו מזכוכיות קטנות כאשר אתם שוטפים את החדר. ואני אסביר מעט. נכון החומרים שבתוך מנורה אינם טובים. יש חומרים שמצטברים בגוף ואלה עוד פחות טובים. אבל, כאשר מדובר בחומרים לשימוש ביתי, כמובן שזה לא כמות מסוכנת. לא טוב לחזור ולהחשף כל יום, או לבלוע את החומרים. אבל, פעם מזדמנת לא יותר מסוכן מישיבה בשמש בחוף הים, או טיול ברחוב או הרבה דברים אחרים. אלה החיים. צריך לשאוף להחשף לכמה שפחות. אבל, לא להחשף בכלל המשמעות היא לא לחיות.

12/07/2016 | 08:19 | מאת: יערה

תודה.מה לגבי המטאטא ,הוילונות ,המצעים וכו...האם משהו מהרעלים / האבקה ישאר עליהם?האם יש לזרוק את המטאטא?תוך כמה זמן זה מתנדף?

נתנה תשובה מלאה כבר בשאלה הקודמת. אין שום חשש!! חוץ מאשר זכוכיות. כבר לאחר דקה-שתיים כאשר החלון פתוח (כן, רשת) אין בעיה. לא צריך לזרוק כלום ולא לעשות שום דבר חוץ מאשר לוודא שאין זכוכיות. אני חוזרת, הכמויות של חומר בתוך נורה הן אפסיות, אין סיכון לאנשים ולילדים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות