אסבסט בגגות ותינוקות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

17/06/2016 | 04:08 | מאת: אמא

של בגן שאליו אני מתלבטת אם לרשום את ילדיי, אין אסבסט אבל בכל הרחוב שבו הוא נמצא וכן ברחובות נושקים יש כמויות של גגות אסבסט גליים (אפורים). היתה גם כתבה על כך במקומון, זו לא השערה שלי, מדובר באסבסט בוודאות וישן מאוד. האם החשש שלי מרישום הילדים לגן מוצדק? אני חוששת מגגות שיתרסקו בעקבות סופות או מפינוי לא מבוקר. למעשה כשהלכתי לראות את הגן, מישהו פרטי פינה בדחפור פסולת בניין מבניין סמוך, עם ענן אבק, ראיתי גם צינורות קטנים מבטון/אסבסט. האם החשש מוצדק? מדובר על כעשרים גגות ברחוב קטן כולל בבית הכנסת ובמבנים גדולים... (ישוב ישן מאוד). שנית האם חשיפה חד פעמית כזו לענן אבק ממרחק כמה מטרים גם מסוכנת (לתינוקות)?

הנושא עלה שוב ושוב בדיונים שונים. אי אפשר לתת תשובה בלי לבדוק השטח בפועל. תמיד יש חשש באסבסט, לקטנים ולגדולים. אך, אם זה הישוב שאת גרה בו אין הבדל אם הילד ואתם בבית או בגן או בבית הכנסת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות