ריסוס חקלאי באיזור המגורים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/06/2016 | 23:27 | מאת: לי

שלום, אני גרה בישוב בעמק חפר. באתר הישוב פורסמה הודעה - ביום שני ה-6.6 יתקיים ריסוס חקלאי בפרדסים הסמוכים לישוב. הקפידו לסגור את חלונות הבתים! רציתי לדעת - אני עם תינוק בן חצי שנה בבית - מה עדיף? להיות בבית עם חלונות סגורים ומזגן או "לברוח" לשוטט באיזה קניון בעיר סמוכה? בארבע יש לי בנות לקחת ממסגרות חינוכיות בישוב, כמה מסוכן להיות בחוץ לכמה דקות או בתוך הרכב? הכל נעשה יחד עם התינוק. ריסוס כזה שמתבצע בבוקר - מתי חומרי הריסוס מתנדפים ואפשר לשוב לפתוח את החלונות? רק למחרת? את יכולה לעשות לי קצת "סדר" בסיפור הזה?.. תודה

בלי לדעת מהו חומר הריסוס קשה לתת מידע. אולי הכי פשוט לפנות למי שפרסם המודעה בישוב ולשאול אותו. כללית: מספר שעות כמה זמן להיות בחוץ - תלוי מהו החומר, שעת הריסוס, כיווני הרוח, מה המרחק לבתים, קומה שאתם גרים ... אולי אין בעיה בכלל (מרחק גדול, כיוון רוח לא לכיוון הבתים) והישוב לא רוצה להסתבך ומוציא אזהרה. אבל מאחר שאין את כל המידע הזה עם תינוק קטן כזה, עדיף קניון, משפחה, חברות. ואם לא יהיה מידע נוסף מהישוב, אולי ללכת לישון אצל משפחה, חברים. ולמה אין בעיה להשאיר הבנות בישוב? אליהן החומר לא יגיע? תפני לקבל מהם עוד מידע. חומרי הדברה לא מתנדפים, הם מתפזרים על פני העצים/עלים/פירות/ירקות, עושים העבודה ואז מתפרקים. מה שמתנדף הוא החומר שהם מומסים בו. לזה 8-24 שעות בחום שיש לנו בימים האחרונים אמור להספיק לרוב החומרים (אפשר גם פחות, בגלל התינוק עדיף אולי לקחת עוד מקדם בטחון).

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות