חשיפה לחומר pvc בדבק סלוטייפ

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

03/06/2016 | 21:04 | מאת: רועי

שלום לך ד"ר. שני רועי אני בן 15. היום אני וחבר שלי מהבית ספר עשינו קצת שטויות והוא עטף אותי בידיים עם נייר דבק - masking tape. לאחר שסיימנו עם השטויות הורדתי את הדבק מהיידים ושמתי לב שהדבר נגע לי במקומות שונים באצבעות ביד שיש לי עליהם פצעים עם דם בעקבות זה שאני קוסס צפורניים. הגעתי הביתה עשיתי חיפוש קצר באינטרנט על מנת לוודא שאין בדבק שום דבר מזיק אבל גיליתי שהדבק הזה מכיל את החומר pvc שלפי מה שהבנתי הוא רעיל מאוד והשאלות שלי אליך הם כאלה: 1. במידה והדבק נגע לי בפצע אז קיים סיכוי שאני אחלה בסרטן בגלל זה? 2. במידה והחומר נגע לי בפצע אז אני אמור לראות שינויים על הפצע עצמו לאחר כמה זמן? 3. האם רק חשיפה גדולה ורבה של החומר גורמת תגרום בסופו של דבר לסרטן? בכל מקרה תודה רבה לך ד"ר אני מעריך את זה!

מקווה שנהנתם, ולא עשיתם יותר מדי שטויות. בלי קשר לאירועי היום, כדאי לחשוב לפני, במיוחד כאשר עוד מעט מתחיל החופש. אז, במקרה זה ממש אין בעיה. לא סרטן ולא רעלים ולא דברים נוראים כאלה. נכון, חשיפה ארוכת טווח לכמויות גדולות של וניל כלוריד (תוצר פרוק של PVC, אפשר להחשף הרבה בזמן שריפה של PVC, דוגמא לשטויות שלא לעשות!!) בעיתי ועלול לגרום לסרטן כמו עוד עשרות חומרים אחרים בסביבה שלך. אך לא בחלק של הדבק שבא במגע עם העור, אלא בחלק הפלסטיק העליון. ולגבי פצעים, לא בעיה מלבד במקרה שיהיה זיהום - חיידקים, מיקרואורגניזמים, לא כימיקלים. אולי כדאי לשים חומר חיטוי על המקומות הפגועים שלא יהיה זיהום. ולגבי קוסס צפורניים...לא כדאי להפסיק?

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות