האם יש סכנה במשטח PVC שמונח על שולחן אוכל?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

31/05/2016 | 08:56 | מאת: דנה

שלום, קניתי משטח PVC שנגזר לפי מטר מתוך גליל והנחתי אותו על שולחן האוכל במקום מפה. הבוקר שמעתי שבחומר הזה עלולים להימצא רכיבים מסוכנים... באלו חומרים מדובר? האם PVC מסוכן לשימוש? בייחוד כשזהו משטח שאוכלים עליו. אשמח לתשובה מהירה. בתודה מראש

יש להמנע מהגדרות שאינן מדויקות. סכנה? איזו סכנה? בכל חומר יש סכנה. בכל הרהיטים שיש בבית יש סכנה בכל אוכל ובכל נסיעה בכביש ובכל חצית כביש. אז, PVC עשוי מחומר גלם מסוכן מאוד. אבל!! במוצר שיש לך בבית החומר לא נמצא. כמו ריהוט רגיל, גם המפה משחררת כמויות קטנטנות של חומר. ולפי המלצות משרד הבריאות יש לאוורר את הבית. אז, אם את מאווררת אין בעיה. אפשר ללאכול עליו ולשחק עליו ושאר פעילויות. כאשר המפה תתחיל להתקשות ולהתפורר, אז כדאי יהיה להחליף אותה. סיכון נוסף במקרה של שריפה, אז משתחררים חומרים מאוד רעילים. אבל, גם מהוילון הטלויזיה והמחשב.

01/06/2016 | 13:13 | מאת: דנה

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות