מגורים באזור לא מזוהם ושאלה על מתכות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

29/05/2016 | 21:59 | מאת: אמא

שלום 1. בני בן 11 חודש שיחק עם צמשחק אלקטרוני שנפלטו ממנו הסוללות והכניס אותם לפה כמה פעמים ונשך אותן. אין סימני נשיכה או סדקים. הסוללות חדשות ולא נוזלות או משהו, השאלה אם ייתכן ונגרם נזק? 2. האם נכון שמגורים בבניין בקומה גבוהה פחות חשופים לזיהום אויר שנגרם מרכבים, חולות בנייה באזור וכו'? 3. אחרונהחביבה, האםיש משהו שיכול לנטרל את המתכות הנצברות בגופינו? סוגי מזון מסויים?

1. למה תינוק בן 11 חודשים מגיע לסוללות ומכניס אותן לפה? משחק לבד עם משחק מוסכן ללא השכחה! אם את כל כך דואגת קודם תדאגי בנושא זה. יכל להגמר גרוע ביותר אם היה בולע הסוללה. בבליעה יכול היה להחנק ואם הסוללה מעבר לזה אין שוב בעיה בריאותית. 2. מגורים בקומה גבוהה בדרך כלל פחות זיהום, אך לא תמיד. תלוי באזור, משטר רוחות, סוגי זיהומים. יש זיהומים שכן יהיו בגובה בעיקר (ראי הפגיעה בשכבת האוזון). 3. לא אין דרך. במקרה של הרעלה חשיפה נקודתית לכמות גדולה יש אפשרות לדיאליזה ולמתן חומרי ספיגה. לא ניתן לבצע את זה ביום יום, הרבה יותר מסוכן ובעיתי. ובכל מקרה כמויות קטנות שאנחנו נחשפים נספגות במהירות, ואז אין מה לעשות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות