חומר סופג

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

23/05/2016 | 19:19 | מאת: רוני

שלום רב ביתי בת העשר עשתה ניסוי בטכנודע לקיחת חיתול חד פעמי וטפטוף מיים לחומר האם אפשר לעשות את הניסוי בבית? עם ילדים בני עשר שבע ושלוש? האם אפשר לגעת בחומר בידיים? תודה

יופי ששאלת לפני ביצוע. עדיף להיות רגועים ולא לדאוג. אם הבנתי נכון, לוקחים חיתול חד-פעמי, ושמים עליו מים ורואים את תהליך הספיגה והתנפחות של החומר הסופג. אם זה התהליך, אז אפשר לעשות בבית, בהשגחה כמובן, שלא יכניסו לפה, לעיניים, כי יהיה להם לא נעים. זה חיתול ששמים לתינוקות, הוא אמור להיות בטוח, אם אף אחד לא אלרגי ואת זה את יודעת כי הילדים גדלו עם חיתולים. ועוד אפשר במקום מים, או בנוסף, גם מיץ צבעוני, שמוסיף צבע לניסוי.

24/05/2016 | 12:29 | מאת: רוני

שלום ותודה עבור התשובה שכחתי לציין שכמובן גוזרים את החיתול כדי לראות את החומר הנמצא. האם זו אותה תשובה מבחינתך? תודה

אותה התשובה. חיתולים חד-פעמיים לתינוקות לא מכילים חומרים מסוכנים לילדים. יש חיתולים שנפתחים והחומר הפנימי יוצא כאשר החיתול על תינוק - לא נעים כי עושה בלאגן, אך אין בעיה לתינוק. הסיכון של אלרגיה קיים, וכל אימא יודעת אם הילד שלה אלרגי כי אומר שלא יכלה להשתמש בהם. וכן, יש בעיה של בליעה (לא נעים, אך לא רעיל ולא בעיה), ובעיניים - שם לא נעים שנכנס אפילו גרגר של אבק. החיתולים בעייתיים מאוד בהיבט הסביבתי שהחיתולים לא מתכלים בסביבה ומהווים זיהום סביבתי נפחי.

24/05/2016 | 16:20 | מאת: רוני

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות