שאלה בנוגע לחשיפה למתכות.

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

18/05/2016 | 08:59 | מאת: אבנר

עד לפני כעשר שנים עסקתי ברכות. אני חושב שהיתה גם חשיפה למתכת מנגן. אם מתפתחים נזקים בריאותיים האם עשר שנים זה זמן מספיק ארוך לשלול את האפשרות הזו?

מצטערת אך לא הצלחתי להבין במה עסקת. מניחה שנחשפת למתכות שונות. מדוע אתה מתעניין דווקא במנגן? מנגן עלול להוביל למחלות שונות, וכך גם הרבה מאוד מתכות. הבעיה עם מתכות בכלל הוא שהן מצטברות בגוף, והגוף ממשיך להחשף להן ולצבור ואז חלילה עלולה להתפרץ מחלה. מנגן שונה מעט, מאחר שהגוף שלנו זקוק לו בכמויות קטנטנות. אז, אם לא היתה חשיפה אקוטית (לכמות מאוד גדולה) רק מנגן הסיכוי לנזק מתפתח נמוך, אך לא אפס. אם היו עוד מתכות מסוכנות, לצערי תמיד עדין יש סיכון.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות