מגורים ליד חממות באזור השרון - המשך לשאלה מאתמול

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/05/2016 | 22:06 | מאת: לי

בררתי לגבי החממות - מדובר בחממות שונות כל אחת ממוקמת כמאה מטר (אפילו קצת פחות) מהבית בקו אלכסוני. עדיין לא יודעת שמות של חומרים - אבל בעלת אחת החממות אמרה לי שמדובר בריסוס של חומרים מאושרים ע"י משרד הבריאות. ריסוס שנעשה אחת לכמה חודשים, לא על בסיס יומי, כשהחממות סגורות. הבעיה היא עם החממות שלא בבעלותן, שם יש בעל חממות שנחשב בעייתי. גם הוא מרסס אחת לכמה חודשים, בחממות סגורות, אבל לטענתה משתמש גם בחומרים אסורים ועד היום לא הצליחו "לתפוס" אותו. היא אמרה שפעם בשנה, באחד הלילות ביולי או אוגוסט (הם מרססים בקיץ - לא בחורף), כשהוא הופך או מחליף את האדמה בחחממה הוא משתמש גם בחומר אסור לשימוש בשם טמיק - כשהחממות סגורות, בריסוס בהתזה. השאלה שלי - במידה ובזמן הריסוס הנ"ל לא אהיה בבית, אצא ליומיים למקום אחר והבית יהיה סגור - האם החומר הזה "נשאר באויר" גם לאחר מכן? כמה זמן לוקח לו להתנדף? החממות שלידינו מקורות, אבל מהרגע שהתחיל להתחמם הן מאווררות בצדדים.

יופי, קבלנו הרבה מידע חשוב. 1. המרחק מהחממות גדול (סביבות 100 מטר) 2. ריסוס מזדמן 3. החממות סגורות בזמן ריסוס לגבי החממות של "הבעיתי" זהירות עם דיבורים כאלה, שלא יתבעו אתכם על הוצאת דיבה. שימוש אפילו בטמיק לא מהווה בעיה מבחינתכם. זהו חומר מאוד רעיל למכרסמים אך הוא לא עובר לאוויר. אז, בחממה בזמן הריסוס בעיתי, מעבר לזה לא מדאיג. היופי בחומרי הריסוס שהם רעילים בזמן המידי לאחר הריסוס, לאחר מכן, השפעה שלהם פוחתת ביותר, ואין סיכון במרחקים שלכם. הריסוס בחממה סגורה. באוויר של החממה לא יהיו חומרי הדברה כבר זמן קצר לאחר הריסוס, אז בודאי שלא בחוץ, לכן לא אמורה להיות שום בעיה. תשארו בבית. להבין מה שבאוויר שבחלל החממה זה לא חומר ההדברה אלא החומרים שעוזרים לפיזור חומר ההדברה. לאחר חצי שעה-שעה, הכל שוקע (גרביטציה). לא צריך לעזוב הבית, ולא צריך להחליף בית. אם פותחים את יריעות החממה לאחר מספר ימים, זה טוב, שהפרחים לא יתקלקלו. מבחינתכם אין בעיה, כי החומר כבר עשה את שלו והתפרק.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות