מגורים בסמוך לחממות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

06/05/2016 | 13:52 | מאת: לי

שלום, אנחנו גרים בשכירות במושב בשרון, בסמוך לי ספר חממות של פרחי נוי. כשעברנו לפני שנה, השכנים אמרו שמדובר בריסוס בטוח והסתפקו בזה. אנחנו שוקלים אם להישאר שנה נוספת ורציתי לשאול האם טיפוח/ ריסןס בחממות של פרחי נוי עלול להיות מסוכן? יש לנו 4 ילדים קטנים. אציין כי אין ריח לא טוב או תופעות לוואי שחשנו מאז המעבר. תודה

חשוב לבדוק ולוודא, אולי מסוכן וכדאי לעבור ואולי לא. מה המרחק מהבית עד לחממות? מהו כיוון הרוח השכיח בשעות הבוקר? אז עושים את הריסוסים וכיוון הרוח חשוב. חממות סגורות או פתוחות? אם אלה חממות סגורות, לא אמורה להיות בעיה. השכנים (אלא אם הם בעלי החממות) לא יודעים אלו חומרים בשימוש, אז אם אלה חממות פתוחות עדיף לגשת לחממות ובעדינות לשאול באילו חומרים משתמשים. הרחבה כללית: חומרי הדברה מסוכנים לילדים ולמבוגרים. העדרות או נוכחות ריח לא מהווה שום מדד לכמות חומר, לנוכחות חומר או לרמת הסיכון שבחומר. רק מדידות וידע לגבי החומרים עצמם.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות