נורה חסכונית שנשברה לי ביד באת הברגה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

17/04/2016 | 00:18 | מאת: אלון

שלום, ניסיתי להחליף נורה חסכונית וזו נשברה לי ביד בזמן שניסיתי להבריג אותה. נשארתי בחדר מספר דקות מכוון שלא ידעתי על הסכנה הטמונה בנשימת אדי הכספית שמשתחררים מהנורה. האם יש סיבה לדאגה, או סיבה להבדק. תודה

בנורה חסכונית (LED) אין כספית. לכן, אין סיבה לדאגה. חשוב לנקות כל הזכוכית שהתפזרה בצורה זהירה.

17/04/2016 | 18:02 | מאת: אלון

נורות אלו מכילות כספית, גם במפרט הטכני - רשום שיש הכספית פחות מ 0.5 מ"ג. http://www.sunlite.com/Products/00699-SU/Default.aspx יש הרבה חומר ברשת שמזהיר הימצאות בחדר שבו נשברה נורה חסכונית שכזו (לא לד) לדוגמא http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3997652,00.html המוסד לבטיחות וגהות http://oldsite.osh.org.il/uploadfiles/779.pdf בכל המקומות ממליצים לפנות מיד ולאורר את האזור. השאלה היא מה הנזג שנגרם למי שבידו התפוצצה הנורה ושהה זמן בחדר לפני שאורר אותו? והאם יש צורך בבדיקה.

1. היה נחמד אם היית אומר מראש באיזו מנורה מדובר 2. המידע שהצגת חלקו ישן למדי 3. הכמות הזאת של כספית קטנה ביותר 4. התקשורת אוהבת לעשות כותרות חסרות אחריות עם הפחדות מעבר לסביר כמובן שיש מצבים של חשיפה אקוטית לכספית עם תופעות של הרעלה. במצבים כאלה ניתן לבצע טיפולים מסויימים כנגד הרעלה. במקרה שלך אם בכלל היתה חשיפה, החשיפה היתה אפסית. אין דרך לבדוק ואין מה לעשות. הבעיה במתכות כמו כספית שהן מצטברות בגוף. כל ההתנהגות היא למנוע הצטברות שעלולה במספר אנשים לגרום לבעיות בריאות. אז, כל דג שאתה אוכל מעלה את רמת הכספית שיש לך בגוף וכך עם עוד מוצרי צריכה ומוצרי מזון.

17/04/2016 | 23:23 | מאת: אלון

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות