מרכיבים בספריי שיער

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/04/2016 | 04:05 | מאת: יונית

בספריי לשיער ולקרקפת מרכיביו הם: בוטאן, איזובוטאן, פרופאן, עמילו אורז, כוהל מפוגל, בושם, דיסטירילדימוניום כלוריד, צטרימוניום לוריד. האם אחד או יותר מהמרכיבים מזיקים לנשימה או לעור הקרקפת או כשיש פצעים על הקרקפת

רוב החומרים שהצגת מהווים בעיה כאשר יש פצע בקרקפת. תלוי בכמות, חלקם מסוכנים כחדירה ישירה דרך פצע, יכולים לגרום לגירוי חמור. וחלקם עלולים לגרום להפרעה בנשימה ולגירוי בעיניים ובעור.

15/04/2016 | 13:20 | מאת: יןנית

קודם כל תודה, האם כאשר אשים על הפנים שלי שני ניירות נייר מגבת (שסופג שמן) בזמן שאני מתיזה את הספריי וגם אפתח חלון, ענין ההפרעה בנשימה שעלול להיגרם לא יהיה רלוונטי? בנוסף, האם החומרים מסרטנים או גורמים לבעיה במערכת עצבים בגלל שנושמים אותם בשימוש לטווח ארוך? אני מבינה(?) מתשובתך שהפרעת נשימה יכולה להיגרם גם בשימוש חד פעמי - האם בגלל אלרגיה - כי את השלב הראשוני הזה עברתי בשלום? אני מבררת לעומק רק בגלל שהתוצאה של הספריי יעילה, אחרת הייתי מוותרת וזורקת לפח המחזור. תודה.

15/04/2016 | 13:25 | מאת: יונית

שכחתי לציין כשאכסה את הפנים בשני נייר מגבת, גם אעצור את הנשימה בזמן התזת הספריי.

1. לא אמרתי שהחומרים מסרטנים!!! אלא מסוכנים. הבדל אדיר בין הדברים. 2. ניר לא עוזר מול אדים של חומרים מסוכנים, הם לא אבקה, אלא גזים שעוברים את הנייר ללא בעיה. 3. לעצור הנשימה, יעזור מעט, אבל להמשיך ולעצור לעוד 20-30 שניות עד שהאזור מתאוורר (נראה קצת לא מעשי) 4. חלון פתוח עוזר. 5. הפרעה נשימתית יכולה להיות מיידית, מתפתחת או בעתיד, או בכלל לא. אי אפשר לדעת מי יהיה רגיש ומי לא. הפרעה נשימתית - לדוגמא גירוי, שיעול, אי נוחות בנשימה, קושי בנשימה, או תגובה אלרגית, החמרה של תופעות אסממה ועוד. 6. החומרים שבספריי שהצגת לא אמורים לפגוע במערכת העצבים. 7. חשוב תדירות השימוש, כל יום, או פעם ב - 8. רוב מוצרי הספריי בהרכב דומה, ההחלטה צריכה להיות האם בכלל משתמשים או לאו.

17/04/2016 | 18:44 | מאת: יונית

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות