טוקופרול בקוסמטיקה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/03/2016 | 13:07 | מאת: עירית 95

כמעט בכל מוצרי הקוסמטיקה והאיפור נמצא טוקופרול שהוא ויטמין e סינטתי. הבעיה היא שלפי האיגוד האמריקאי הבכיר(enviroment working group) מוצהר שהחומר מסרטן. רציתי לדעת מה ידוע לך על כך

הידע רב ונרחב ואת יכולה לקרוא וללמוד מהמצוי באתרים באינטרנט ובספרות המקצועית. המידע שהצגת איננו מדויק ולכן, התשובה תהיה כללית. ויטמין E חשוב וקריטי לבריאות כל האנשים. מצב הבריאות עלול להתדרדר במהירות ללא הויטמין בכמות הנדרשת. אך יש לזכור, לכל הויטמינים, צריכה שלהם באופן מוגזם עלול להיות רעיל ובעיתי ביותר מבחינה בריאותית. גם ויטמין E בצריכה מוגזמת עלול להיות בעיתי, תופעות בריאותיות שונות. לגבי סיכון סרטן, ה FDA איננו מגדיר כמסרטן אלא כמסוכן מעבר לצריכה המוגדרת כבטוחה ובריאה, ואני מצטטת: "There is no evidence in the available information on tocopherols and alphatocopheryl acetate that demonstrates, or suggests reasonable grounds to suspect, a hazard to the public when they are used at levels that are now current or that might reasonably be expected in the future”. השימוש הספציפי במוצרים קוסמטיים לפעמים מוגזם ומיותר במיוחד שהתועלת מוטלת בספק וכך גם לגבי ויטמינים ותוספים שונים. הכמות קטנה, בהתאם להגדרה המותרת על ידי משרד הבריאות לתוסף זה במוצרים קוסמטיים. מחקרים בבעלי חיים בכמויות מאד גדולות ( כ 2 גר' לק"ג משקל גוף ליום) הראו עליה במספר מקרים של גידולים בעור. ממצאים לא חד-משמעיים וגם בכמויות גדולות ביותר של הויטמין שבבני אדם היה מוביל להרעלה קשה ולפגיעה קשה בתפקודים ואין שום אפשרות להגיע לחשיפות ברמה זו גם אם מאוד מתאמצים.

28/03/2016 | 09:05 | מאת: עירית 95

שלום ורד. אז בעצם את אומרת שהכמויות הקטנות שנמצאות בתכשירי הקוסמטיקה לא יכולות לסרטן?. תודה

אם המוצר באישור משרד הבריאות, הכמויות שם אמורות להיות בטוחות לשימוש כמוגדר למוצר.

31/03/2016 | 12:46 | מאת: עירית 95

שלום ורד. על גבי הקרם שבו אני משתמשת מצוין שאחד הרכיבים הוא טוקופרול אך כמובן לא כתוב אם הוא סינטתי או טבעי. האם זה משנה משהו בענין הסכנה לסרטן. בנוסף לכך אני ידעת שיש סוגי טוקופרול שונים אך זה לא מפורט על גבי המוצר הקוסמטי האם גם זה משנה משהו בנושא שלי. תודה

אינני מבינה מדוע את ממשיכה להתיחס לנושא שויטמין E מסרטן כאשר אין לכך אסמכתא מדעית או התיחסות של משרד הבריאות ו FDA וארגון הבריאות העולמי. רוב המכריע של מחקרים מראה שתוספת ויטמינים למוצרים קוסמטיים זניחה ומיותרת, מאחר שהם על פני העור ולא בתוך הגוף. לויטמים E אולי יש השפעה מועטה לכך שהקרם ימרך יותר טוב ויהיה נעים יותר ואולי כאנטיאוקסידנט. אך יש טובים ממנו כדי לעשות זאת, והוא יותר כגימיק שיווקי מאשר השפעה בריאותית אמיתית כאשר הוא על העור. בהתאמה לנושא הסינטטי - אין אסמכתא לכך שיש הבדל משמעותי בצריכה של ויטמין E כתוסף. ושוב, כאשר מדובר על פני העור אין שום הבדל.

07/04/2016 | 17:28 | מאת: עירית 95

שלום ורד. ברצוני לשלוח לך שתי מקורות מידע קצרים בנוגע לטוקופרול בקוסמטיקה. אני מורחת כל יום מייק אפ שאחד מהרכיבים שלו הוא טוקופרול {כל המייק אפים מכילים אותו}וזה די מלחיץ הדברים שאמרת קודם הרגיעו אבל בכל זאת רציתי שתביעי את דעתך על מה שאשלח לך . תודה רבה לך מקור אחד-https://www.ewg.org/skindeep/ingredient/706564/TOCOPHEROL/ מקור שני-http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1905698

07/04/2016 | 17:40 | מאת: עירית 95

אני שולחת שוב את המקור השני כי לא הצלחתי קודם http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1349-7006.1991.tb01880.x/pdf

לא ברור לי היחודיות של המקורות ששלחת. המידע הזה ידוע וזמין ומוכר. ממצאי המחקר שהצגת ישנים ואינם מתאימים עם המחקרים האמינים שבוצעו בנושא. יש אישור של רשויות הבריאות ללא הגבלה לשימוש במוצרים קוסמטיים. יש עוד חומרים ומוצרים שיש מחקרים בודדים שמראים על בעיתיות ולאחר מכן המידע הכולל שנאסף מחליטים אחרת. צריך להבין יש מחקרים ותוצאות אמינים יותר ופחות. לא אני ולא את מחליטים, אלא הארגונים העולמיים ששומרים על בריאותינו. יש לך האפשרות להחליט לקבל ההנחיות בנושא ולהשתמש או לא להשתמש. אם את חושבת שמסוכן אל תשתמשי אם את מקבלת את ההנחיות של רשויות הבריאות תשתמשי.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות